Nieuws

Geslaagde fietstocht leden LP&KV

De Losserse Pluimvee en Konijnenvereniging hield zondagmiddag 16 juli haar jaarlijkse fietstocht voor haar leden en hun familieleden.

De start was bij het clubgebouw in het centrum van Losser dicht bij sporthal de Fakkel. Vijfendertig leden en familieleden fietsten mee. Via het klooster de Bardel ging de tocht naar Sierinkhook en via de Vennweg rond het Gildehauser Venn. Een prachtig natuurgebied waar je nooit op uitgekeken raakt.

Geslaagde fietstocht leden LP&KV

De weergoden deden hun best en het bleef droog tijdens de fietstocht van ongeveer 25 kilometer. Het eindpunt was op een heel mooi afgelegen gebied waar een grote tent neergezet was en de deelnemers zich ten zeerste vermaakten met een drankje en barbecueën. Om de tocht op te leuken kreeg men een vragenlijst mee die ingevuld moest worden.

Geslaagde fietstocht leden LP&KV

Onderweg was een controlepost waar gedart werd. De punten telden mee voor de scorelijst. Op het eindpunt stond een grote bierpul gevuld met geld. De deelnemers moesten raden hoeveel geld er in de pul zat. Best moeilijk. Eén deelnemer dacht dat het € 1100, - was. Het werkelijke bedrag was € 445,45. Het bedrag dat de LP&KV met hun rommelmarktkraam op het Regiofeest in Overdinkel heeft verdiend.

De winnaar ging uiteindelijk naar huis met een prachtige vleesschotel.

Geslaagde fietstocht leden LP&KV

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.