Nieuws

Goede prestaties jeugd AV Iphitos

Afgelopen zaterdag namen 22 pupillen en junioren van Iphitos deel aan de derde medaillewedtrijd in Haaksbergen. En met succes. Niet alleen groeit de jeugdafdeling van de atletiekvereniging, ook de prestaties laten een opgaande lijn zien.

Jort Siebelt 

Bij de B-pupillen eindigde Jort Siebelt op een 6e plaats in de 3-kamp in een veld van 27 deelnemers. Zijn beste prestatie de 7,47 sec op de 40 meter sprint. In een veld van 50 deelnemers bij de jongste pupillen eindigde Joep Scholten als 6e en Ben van de Waard als 8e. Zij liepen de 40 meter in 7,5 resp 7,6 sec. De beste prestaties kwamen van Lisa Hulst. De D-juniore werd 4e op de meerkamp 60m., kogel en hoog,  met als beste prestatie 8,95 sec op de 60 meter.

Olympisch stadion

Een dag later presteerde Lisa tijdens de Nationale D-spelen in het Olympisch stadion in Amsterdam ook uitstekend. Na een een serietijd van 8,84 sec op de 60 meter sprintte zij in de halve finale een tijd van 9,02 sec. Goed voor een 18e plek in een veld van 56 deelnemers. De hand van trainer Marcel Dost is duidelijk zichtbaar bij de jeugd van Iphitos.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid