Nieuws

Gouden plak op voor Muziek Vereniging Concordia Overdinkel

Na maanden van voorbereiding was het dan zaterdag 3 november eindelijk zover, het optreden op het concours in Schiedam van Muziekvereniging Concordia. 

Spetterend optreden

Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars was het wachten op de prijsuitreiking. De spanning nam naarmate de middag vorderde alleen maar toe bij zowel de drummers, de meegereisde supporters maar ook bij de thuisblijvers die het concours live konden volgen via internet. Aan de voorbereidingen kon het niet liggen, alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

Tambour-maître 

De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden tot in de treure ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer. Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan. Om 16:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig, toen kwam het verlossende woord van de jury:87.00 punten een dikke gouden plak!

Spanning

De spanning was in een keer verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband, er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was er dan een welverdiende gouden plak.

Groot feest

De terugreis van 2,5 uur in de bus was een groot feest, bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest klaar om de gouden drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest doorgezet tot in de late uurtjes.

Video gemaakt door: Jan Thravalos

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.