Nieuws

Grasbetontegels

De oplettende verkeersdeelnemer heeft het al lang gezien. De grasbetontegels in de berm van de Hoofdstraat(N731). Onlangs is het fietspad gerenoveerd. Vlak bij de Dinkelbrug is te zien dat een stuk berm naast het fietspad en een stuk berm tussen het fietspad en de weg voor gemotoriseerd verkeer is verhard met grasbetontegels. Hier zouden met gemak een tiental auto’s geparkeerd kunnen worden.

Provincie

Informatie bij de gemeente levert geen antwoord op. Het is een provinciale weg en dus wordt de vraag voorgelegd aan de Provincie. De heer Henk Bolding, adviseur beheer en verkeersveiligheid van de provincie zegt hier het volgende over. “Grasbetontegels worden steeds vaker toegepast langs de fietspaden. De fietspaden worden hierdoor minder snel overwoekerd door het gras van de berm.

Daarnaast worden ze, zoals in de Hoofdstraat, gebruikt als bermverharding. Omdat we steeds zwaarder materiaal gebruiken om de wegen en bermen te bewerken rijden we vaak de bermen stuk. Om dit te voorkomen hebben we de bermen verhard met genoemde betontegels. Als er weer gemaaid moet worden vervoeren we het maaiafval naar deze plekken. Hier kunnen ze dan zonder problemen opgeladen worden en afgevoerd.”

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.