Nieuws

Ijsclub Losser druk in de weer

Wanneer kunnen we schaatsen in Losser?

Vriezen

Afgelopen zaterdag is er weer hard gewerkt om een zo snel mogelijk een mooie ijsvloer te maken. Na een oproep via de facebook pagina van ijsclub Losser was het zaterdagmorgen een drukte van belang voor schaatsliefhebbers.

Oproep Facebook

Beste leden,

De vooruitzichten voor natuurijs lijken heel goed. De ijsmeesters zijn vanmiddag bij elkaar geweest en optimistisch gestemd over de mooie weersberichten.

Maar…… er ligt nog wel een dik pak sneeuw op de baan. Vanmiddag is er al veel weggeschoven met een trekker met sneeuwschuiver, maar er moet ook nog veel handmatig weggeschoven worden.

De ijsmeesters doen een beroep ons om met zoveel mogelijk mensen zaterdagochtend om 10.00 uur op de baan aanwezig te zijn.

Kom en help mee! Voor koffie wordt gezorgd.

Groene vlag

Wanneer de groen vlag fier aan de Martinus toren zal hangen weet nog niemand maar er is een heus vlaggen protocol

Schaatsen op natuurijs aan het Nilantspad met het invallen van de winter vragen velen zich af wanneer er weer geschaatst kan worden op natuurijs aan het Nilantspad.

Wij onderscheiden nu 3 fases:

  • Fase 1: Er is geen vorst en er is binnen enkele dagen ook geen vorst te verwachten. Dit geven we aan met de rode vlag

 

  • Fase 2: Zo gauw de weerberichten aangeven dat hier in Losser mogelijk een vorstperiode kan komen, wordt gekeken hoe we zo snel mogelijk goed ijs kunnen krijgen en wordt onze nieuwe baan op de juiste wijze onder water gezet. Dit geven we aan met de gele vlag: Dankzij het klein laagje benodigde water, variërend van 3 – 8 cm kan dit met ongeveer 3 dagen vriezen, bevroren zijn en dan zal de baan worden opengesteld.

 

  • Fase 3: De baan is opengesteld voor het publiek, er kan geschaatst worden dit geven we aan met de groene vlag: Zo gauw de onderhoudscommissie de groene vlag geeft wordt de baan opengesteld voor publiek (iedereen dus) in de publieksuren en voor clubleden in de uren daaromheen. Dit laatste natuurlijk voor zover de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden dat toelaten. Afgesproken is dat de ijsclub Losser niet alleen de baan zo snel mogelijk voor het publiek willen openstellen, maar ook dat wij zo snel mogelijk wedstrijden willen gaan organiseren. Als eerste zullen dat clubkampioenschappen zijn op natuurijs. Die gaan we houden op de eerste zondagochtend die mogelijk is. Wanneer er op een bepaalde vrijdag, de eerste vrijdag die mogelijk is, geschaatst kan worden en de weerberichten aanhoudende vorst

Mocht de ijsbaan open gaan hopen we dat je het zo snel mogelijk kunt lezen op onze site www.hallolosser.nl.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid