Nieuws

Inzameling voedsel door Voedselbank Losser

Evenals vorige jaren zal de Stichting Voedselbank Losser ook dit jaar weer haar jaarlijkse inzameling van houdbare voedingsmiddelen houden bij de supermarkten in de gemeente Losser.

Op de zaterdagen 8 december en 15 december zal deze inzameling plaatsvinden bij de supermarkten in Losser, Overdinkel en de Lutte. Onze vrijwilligers zullen daar dan aanwezig zijn vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur.

  • Zaterdag 8 december 2018:  ALDI in Overdinkel, De Spar in de Lutte en Albert Heijn in Losser.
  • Zaterdag 15 december 2018: Plus Bellers in Overdinkel, Jumbo en Coop in Losser.

Wij hopen weer op een gulle gave van onze inwoners voor die gezinnen binnen onze gemeente die van ondersteuning afhankelijk zijn. Op dit moment voorzien wij 50 cliënten ( ongeveer 180 personen) wekelijks van een voedselpakket.

Niet alleen in de supermarkten maar ook binnen de kerken worden inzamelingen gehouden gedurende de gehele adventsperiode. Niet alleen voedselprodukten maar ook een donatie in geldelijke vorm is zeer welkom bij de St Voedselbank Losser.

Er zal in de komende (nabije) jaren een moment komen waarbij de huidige locatie aan de Ravenhorsterweg moeten verlaten. Financiele ondersteuning om een verhuizing en nieuwe inrichting mogelijk te maken is daarbij zeer welkom.

Tevens is de huidige koelbus toe aan de vervanging. Hiervoor en voor de exploitatie van een nieuw onderkomen wil de stichting een beroep doen op de gunfactor van Lossernaren.

Club van 150

Met deze kosten in het vooruitzicht willen de Voedselbank een Club van 150 oprichten. Aan deze 150 (of meer) medebewoners of ondernemers wordt een maandelijkse bijdrage van minimaal €8,50 gevraagd.

De Voedselbank in Losser is een ANBI stichting waardoor het mogelijk de gestorte gelden als giften te verwerken in de administratie van een onderneming. Op dit moment zijn er reeds een aantal donateurs die periodiek een bijdrage aan de Voedselbank leveren.

Belangstellenden kunnen reageren via het e-mail adres bestuur@voedselbanklosser.nl.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.