Nieuws

Jongerenprins Karsten

Knallen, lallen en dikke wallen, wie loat gin steek vallen!

“Hier-stet-e-da!” galmde het vanavond zaterdag 6 januari door de bomvolle carnavalstent achter Grand Café Hotel Smit in Losser. Met Trots maakte het J.K.L (Jongerenkarnaval Losser) de 36e jongerenprins bekend van de gemeente Losser, Jongerenprins Karsten.

Student technische bedrijfskunde

De jongerenprins die dit carnaval seizoen nog de nodige reisuren zal maken. Maar toch heeft Karsten Schreur als student technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven tijd vrij weten te maken om dit jaar de scepter te zwaaien over het Losserse Jongerencarnaval. Dit doet die samen met zijn adjudanten Stan Schuurs en Thomas Scheffer.

 Bokelkalfkes

Stan Schuurs is actief lid van carnavalsvereniging de Bokelkalfkes. Waar hij in 2015 zijn entree als hofchauffeur maakte. Dit bleef voor vele Lossernaren niet onopgemerkt, na schade aan menig auto mag hij nu gelukkig als adjudant naast jongerenprins Karsten staan. Thomas studeert aan de PABO en na 4 jaar als kelner gewerkt te hebben tijdens de carnaval staat hij dit jaar aan de andere kant van de plank.

Knallen, lallen en dikke wallen, wie loat gin steek vallen!

Een gedreven trio en vol energie zijn deze drie Lossernaren naar maandenlange voorbereiding helemaal klaargestoomd voor het aankomende carnavalsseizoen. Met hun eigen geschreven nummer “Losser Get Los Op De Beat” met de melodie van het lied liever te dik in de kist zullen ze de Gemeente Losser en omstreken doordenderen. Alle drie hebben ze dan ook super veel zin om dit jaar op de bok te staan. Daarom vieren ze het carnaval onder hun motto; Knallen, lallen en dikke wallen, wie loat gin steek vallen!

Tevens nodigt jongerenprins Karsten met zijn adjudanten Stan, Thomas en het JKL u dan ook uit voor de opendag op de Pol op 5 februari 2017 vanaf 14:00 uur.

Foto's: Bob Snippert

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid