Nieuws

Jubilerende dirigent én koorlid in De Lutte

Maar liefst 25 jaar is muziekleraar Raymond Breukers uit Losser dirigent/organist bij het Plechelmuskoor De Lutte. Een bijzonder zilveren jubileum omdat Breukers als 23 jarige net afgestudeerde knaap in 1992 werd aangesteld in de Plechelmuskerk en voor een aardig vergrijsd koor kwam dat ook nog eens Gregoriaans hoog in het vaandel had.

Raymond Breukers werd na de H.Mis van het Sint Caeciliafeest in de kerk toegesproken door voorzitter van het koor, Ria Vloothuis, die ook namens de locatieraad sprak.  Zij roemde Breukers om zijn soepele, humoristische doch zeer gedreven koorleiderschap.  Hem werd een schilderij aangeboden.

25 jarig lidmaatschap

In dezelfde viering werd Herman Snoeijink onderscheiden voor zijn 25 jarig lidmaatschap van het koor. Hem werden de versierselen, de eremedaille van de Nederlandse Sint Gregorius Vereniging in zilver, opgespeld door pastor Schraven.  Lovende woorden ook voor Snoeijink, een vaste vrijwilliger voor de kerk voor ontelbare technische klusjes en al jaren bestuurslid van het Plechelmuskoor.

Het koor luisterde de viering op met prachtige zang van o.a. Ave Verum van Mozart, uiteraard het Caecilialied, Agnus Dei van Michael Smith en het mooie Hallelujah van Händel. Ter gelegenheid van het jubileum van hun dirigent had het koor in het geheim een jubileumlied ingestudeerd. Het Sint Caeciliafeest werd voorgezet in café/zalencentrum De Vereeniging, alwaar de bassen een optreden verzorgden.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid