Nieuws

Judoka’s scoren op diverse toernooien

Judo Losser was aanwezig op het Open IJssel - Vecht toernooi in Ommen

Grote poules

Finn Timmers  en Thomas Bruinink behaalden beiden een vierde plaats een prima resultaat in grote poules. Daarna was het de beurt aan Max Faasen en Jesse ter BekkeI in zijn poule is Max 2e geworden. Daarna volgde de kruisfinale. Uiteindelijk heeft hij een mooie 4e plaats gehaald! 

Jesse verloor zijn 1e partij in een houdgreep van de uiteindelijke nr.1. De 2e partij stond hij 1 wasari voor met een heupworp, de partij uiteindelijk gewonnen met een heupworp- ippon. De 3e partij werd gewonnen met een houdgreep, net zoals de 4e partij. In de 5e partij gaf de tegenstander het op en verscheen niet meer op de mat, deze partij dus ook gewonnen. Jesse neemt het zilver mee naar Losser! 

In het laatste blok was het de beurt aan Job Riesewijk en Nils Huisman 

Voor Nils Huisman was het de eerste keer op een opstaptoernooi. Hij mocht in het derde blok aan de slag en heeft goed judo laten zien. Alle partijen werden ruim voor tijd op Ippon beslist zonder een punt tegen te krijgen. Hij werd dan ook de trotse winnaar van zijn poule en kon na afloop een mooie beker in ontvangst nemen.

Job heeft de eerste partij na een spannende strijd verloren met een Ippon. De tweede partij had Job al snel zijn tegenstander in de houdgreep waardoor hij de wedstrijd won. De derde partij was ook weer spannend en in de 19e seconde wist de tegenstander toch uit de houdgreep te komen, gelukkig kreeg Job nog een kans en maakte een mooie overname en won met een Ippon. Zijn vierde tegenstander zat zo klem onder hem dat deze afklopte, waardoor Job de partij won net als de laatste partij. Het eindresultaat was een mooie tweede plaats voor hem.

JPT toernooi in Borne

Tevens waren judoka’s actief tijdens het JPT toernooi in Borne. In het eerste blok stond Niek Veenendaal. Hij heeft de eerste partij verloren met een Ippon, Niek judode niet aanvallend. De tweede partij moest hij winnen om nog een podium plek te krijgen en die won hij met een ippon- houdgreep de derde en vierde partij verloor hij op ippon. Maar toch een derde plek binnen gehaald! Brons voor Niek.

Sem ter Bekke kwam in zijn eerste partij achter met een waza-ari, daarna kwam hij in de houdgreep maar wist hier uit te komen. De partij gewonnen met een houdgreep. De tweede partij werd gewonnen met een waza-ari. De derde won hij met een scheidsrechtersbeslissing. In de vierde en vijfde partij kwam hij zelf in een houdgreep, daardoor hield het voor Sem helaas op. In het vierde blok was het de beurt aan Jesse ter Bekke, Luuk Mannebeek, Job Riesewijk, Thomas Bruinink, Krijn van Dijk en Mick Driezen.

In de eerste partij maakte Jesse een Ippon. De tweede partij werd gewonnen met een houdgreep. De derde partij werd verloren met een Ippon. In de vierde partij lag Jesse in een houdgreep maar nam hij de houdgreep over, waar hij een waza-ari voor kreeg uiteindelijk gewonnen met 4 waza-ari's. De vijfde partij helaas verloren  een ippon. Hier hield het ook voor Jesse op. 

Brons

Luuk zat in een grote poule ingedeeld waar het niveau van de judoka's hoog lag.
Zijn eerste partij wist hij met 2 waza-ari's te winnen. Zijn 2e partij werd overtuigend gewonnen met een Ippon. In zijn 3e partij stond hij tegenover een lastige judoka; met allebei een shido op zak besloot de scheidsrechter dat Luuk de partij uiteindelijk won.
De 4e partij werd vlot gewonnen met een Ippon houdgreep. De 5e ging gelijk op en werd op beslissing van de scheidsrechter verloren.
De 6e partij werd gewonnen doordat de tegenstander 2 shido's had.
De partij om de derde plek ging tussen Luuk en een tegenstander waarvan hij eerder deze dag al gewonnen had. Ook deze won Luuk net doordat de tegenstander een shido kreeg. Daardoor ging de bronzen medaille mee naar losser!

Job zat in een grote poule van ca. 20 judoka’s die weer werden onderverdeeld in vier kleinere. De eerste partij verloor hij met een Ippon tegen in de houdgreep. De tweede partij stond hij voor met 3 waza-ari’s maar verloor hij in de laatste seconden alsnog met een Ippon tegen hem door een worp van de tegenstander. De derde en vierde partij waren bijna kansloos met tegenstanders met veel meer ervaring, maar ook hier liet hij zich niet direct verslaan. Een mooie dag waar Job weer veel ervaring heeft opgedaan en niet te vergeten de gezelligheid onderling van de jongens van de eigen vereniging, maar ook van de tegenstanders. Mick kon met de gele banders goed meekomen , maar moest toen tegen jongens met een groene band .
Daarna was het voor Mick afgelopen. Krijn en Thomas hebben sterk judo laten zien, maar kwamen nog wat wedstrijdervaring te kort!

Tom Scheffer was als laatste aan de beurt.  Ditmaal ingeloot bij jongens die niet allemaal een kop groter zijn. De eerste partij was redelijk snel ten einde door een mooie nekklem. Helaas in het nadeel van Tom. Bij de tweede partij was de tegenstander helaas een maatje te groot. Meer wedstrijd ervaring. Bij de derde partij ging het ietwat meer gelijk op en leek Tom de winst te pakken maar door een snelle overname van de tegenstander ging het toch mis. 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.