Nieuws

Kinderactiviteiten rondom Gerardus Processie

Op vrijdagavond 14 oktober zijn alle kinderen in de basisschoolleeftijd welkom in ‘t muziekhoes van Concordia aan de hoofdstraat 66a te Overdinkel.

Triduüm
Werkgroep Natuurlijk sAmen heeft weer een leuk programma opgesteld. Begonnen word om 18:00 uur met het knutselen van een leuk presentje, om weg te geven aan een mede-parochiaan. Na deze werkzaamheden lopen de deelnemers gezamelijk naar de naast gelegen kerk, alwaar de dienst begint om 19:00 uur. Tijdens deze dienst worden de gemaakte presentjes met goede wensen weg geven in navolging van St Gerardus. Na de dienst is er koffie en limonade.
Per mail kan er voor deze activiteit opgegeven worden via werkgroepnatuurlijksAmen@gmail.com. De werkgroep hoopt op een hoge opkomst zodat ze zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken.

Processie
Tijdens de Gerardusprocessie op zondag 16 oktober zijn alle kinderen vanaf 10:30 uur van harte welkom om mee te doen aan de kinderactiviteiten. Het verhaal van Gerardus wordt verteld. En activiteiten als schminken, knutselen, verven, eten, drinken en als de omstandigheden het toelaten zelf broodjes bakken.
Bij deze activiteiten zijn (groot)ouders ook van harte welkom.
De Werkgroep Natuurlijk sAmen zijn deze dag te vinden bij het kerkebos.
Na afloop krijg elke deelnemer een leuk aandenken mee.

afbeelding van Jack Scholtens

Door: Jack Scholtens

Jack Scholtens is werkzaam in verzorgingshuis Maartens-Stede in Losser en is bestuurslid van de Historische Kring Losser.