Nieuws

Een kwaliteitsimpuls voor De Lutte

In de komende jaren voert de gemeente Losser een groot aantal verbeteringswerkzaamheden uit in De Lutte. Het gaat om de vervanging van wegen en rioleringen in (delen van) het centrum van De Lutte. Wethouder Marcel Wildschut: “Deze voorgenomen werkzaamheden bieden ons een prachtige kans om de openbare ruimte in De Lutte opnieuw in te richten en bestaande knelpunten op te lossen.

Zo geven we een belangrijke kwaliteitsimpuls aan De Lutte. Daarvan kunnen inwoners en bezoekers van De Lutte in de komende jaren profiteren. Samen met de inwoners, ondernemers, dorpsraad en andere belanghebbenden stellen we in de komende maanden een inrichtingsvisie op voor de invalswegen en het centrum van De Lutte. Op basis van deze visie maken we vervolgens detailontwerpen voor de herinrichting van wegen en straten. Een mooi en uitdagend project. Met name in het voortraject is door de Stichting Dorpsbelangen De Lutte ontzettend veel nuttig werk verricht.” 

Themabijeenkomst
Op 30 juni jl. is er al een eerste themabijeenkomst geweest over de technische kanten van de riolering en het waterbeheer in de kern De Lutte. Hierbij waren de leden van de klankbordgroep aanwezig. Op maandag 10 oktober is de tweede themabijeenkomst gepland. Hiervoor is de klankbordgroep uitgenodigd, aangevuld met alle ondernemers die zich bevinden binnen het gebied waar de komende jaren werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook zijn instanties en personen uitgenodigd die een rol spelen op het gebied van verkeer & vervoer en recreatie & toerisme.

Tijdens de bijeenkomst op 10 oktober worden twee thema’s besproken:
1.    Verkeersstructuur, -circulatie en parkeren
2.    Horeca, recreatie & toerisme en overige ondernemingen

Inloopbijeenkomst
Brede inloopbijeenkomst voor alle belangstellenden op donderdag 27 oktober. Op donderdagavond 27 oktober staat er bij De Vereeniging een brede inloopbijeenkomst gepland voor álle belangstellenden. Tijdens deze bijeenkomst kan iedereen die dat wil zijn/haar ideeën en opmerkingen voor de op te stellen visie naar voren brengen. Dat kan gaan over de inrichting van wegen, straten en de openbare ruimte, maar ook andere zaken die kunnen bijdragen aan een kwaliteitsimpuls in De Lutte zijn welkom. 

Samenstelling klankbordgroep “Kwaliteitsimpuls De Lutte”
Stichting Dorpsbelangen De Lutte, Belangenvereniging Ondernemers De Lutte, De Dorpstraatspecialisten, Commissie Lossersestraat, Vereniging van huiseigenaren Luttermolenveld, Historische Vereniging De Dree Marken, Parochie Lumen Christie, Sits Plechelmusschool, Stichting Dorpshoes Erve Boerrigter, Toeristisch Genootschap Losser, VVV De Lutte en Regio Twente Routebureau Recreatie en Toerisme. 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.