Nieuws

Ledenvergadering VVV

Dinsdagavond 6 november hield de VVV de Lutte, Losser, Beuningen, Overdinkel en Glane haar ledenvergadering in hotel ’t Kruisselt in de Lutte.

Druk bezocht

De vergadering was druk bezocht door ondernemers, vrijwilligers en andere belangstellenden. De voorzitter Jos Senger opende de vergadering en presenteerde de agenda voor die avond. Wethouder Harry Nijhuis kreeg als eerste het woord want hij moest die avond nog een nadere vergadering bezoeken. Vooruitlopend op het agendapunt bestuursoverdracht sprak hij de scheidende voorzitter Jos Senger toe en bedankte hem voor zijn ruim 4 jaren durende voorzitterschap. Hij zei onder andere dat Jos een man is die de samenwerking zoekt en vindt. Mede door hem is de VVV uitgegroeid van VVV de Lutte naar een VVV voor alle kerkdorpen van de gemeente Losser.

Robuuste vermogenssituatie

De penningmeester, Rodney Mooij, besprak de exploitatierekening en begroting over 2017 en de balans per 31 december 2017. Hij sprak van een robuuste vermogenssituatie. De VVV houdt voor 60% haar eigen broek op en is voor 40% afhankelijk van subsidies en andere bijdragen. Dit is, zeker landelijk gezien, een zeer gunstige situatie. In verband met de verhuizing in Losser naar ’t Lossers hoes is de uitgavenpost met ongeveer 5000 euro gestegen.

De nieuwe Koers en het smokkelproject

Samen met Mariola Dieperink, van het Centrum Management Losser (CML), presenteerde de directeur van de VVV Elke Roolvink, de Visie Nieuwe Koers en het Smokkelproject. Er is aan meer dan 15.000 bezoekers gastheerschap geboden. De VVV is veel meer dan een winkel waar je een fietsroute kunt kopen. Jaarlijks doen meer dan 4000 mee aan activiteiten. Inspringen op ander marktgedrag en de steeds veranderende wensen van de toerist. Meertalige folders. Zeer actief op facebook. De wens voor een mobiele VVV om op drukke punten in de regio aanwezig te kunnen zijn. Het nog steeds in ontwikkeling zijnde smokkelproject. Kortom een bruisende VVV met plannen die een gunstig klimaat voor het Losserse toerisme waarborgen. En nieuwe ideeën zijn welkom.

Bestuursoverdracht

Het langstzittende bestuurslid Frans Linderman werd toegesproken door Jos Senger, vanwege zijn afscheid als bestuurslid. Frans blijft wel, samen met zijn Anneke vrijwilliger. Stond altijd klaar en was en is altijd bereid medevrijwilligers de helpende hand te bieden. Het bestuurslid Roelanda Poppinghaus (secretariaat), sprak evenals Harry Nijhuis lovende woorden over Jos Senger. Vond het jammer dat hij vertrok maar had daar begrip voor.

Jos zei dat hij het tijd vond om nieuw bloed in het bestuur te laten stromen. Nu de nieuwe koers is uitgezet, ziet hij graag dat een ander deze met succes uitrolt. Voor een nieuwe voorzitter is het oog gevallen op Gerald ten Thij (66). Sinds enkele jaren een Lutteraar. Stond in zijn werkzame leven in dienst van de overheid. Heeft heel lang gewerkt in de gemeente Borne. Heeft zich laten informeren omtrent deze voor hem nieuwe taak. Heeft enkele vergaderingen meegemaakt en ook nog een de nieuwe visie op de toekomst mogen werken. Hij ziet het helemaal zitten en is op bestuurlijk gebied niet onkundig want hij is ook voorzitter van de nieuw te vormen regionale postduivenvereniging.

Niet op het pluche

Jos Senger zegt niet op het pluche te willen zitten. Nu de VVV zo ver is gekomen onder zijn voorzitterschap geeft hij het stokje graag over aan Gerald waar hij alle vertrouwen in heeft om de nieuwe ideeën uit te voeren. Hij zei: “De VVV heeft 70 vrijwilligers. Op zich al een kunst om dit zonder al te veel problemen aan te sturen. Ik doe het niet alleen, evenmin als de nieuwe voorzitter. We doen het met z’n allen. En geloof me, er wordt hard aan gewerkt. De visie op de nieuw koers is met vallen en opstaan tot stand gekomen. Ik wens alle medewerkers van de VVV een goede toekomst en hoop in stilte altijd nog op een VVV Noordoost Twente.”

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.