Nieuws

Losser en Overdinkel volop in beweging in de herfstvakantie

In de herfstvakantie organiseren de buurtsportcoaches van de gemeente Losser, in samenwerking met Volleybalvereniging Volley68 en Sportclub Overdinkel, twee sportinstuiven voor het basisonderwijs. Kinderen uit de groepen 3 - 5 zijn welkom van 10.00 -12.00 uur en kinderen uit de groepen 6 - 8 van 12.30 -14.30 uur.

 De entree is gratis. Binnen zijn sportschoenen verplicht.

Sportinstuif ‘Choose’Losser

In Losser organiseert Volleybalvereniging Volley68 voor de tweede keer een Sportinstuif op dinsdag 18 oktober aanstaande in sporthal De Fakkel tussen 10.00 uur en 14.30 uur. Volley’68 is één van de ‘Actief Betrokken’ sportverenigingen in de gemeente Losser die de samenwerking heeft gezocht met de buurtsportcoaches. Naast volleybal wil de sportvereniging zich inzetten om kinderen meer in beweging te krijgen. Vanuit deze samenwerking is de sportinstuif een eerste activiteit.

Sportinstuif Overdinkel

In Overdinkel wordt op woensdag 19 oktober 2016 voor de vierde keer een Sportinstuif georganiseerd tussen 10.00 en 14.30 uur. Deze sportinstuif vindt plaats in de sporthal van ’t Trefhuus in Overdinkel. 
Al enige jaren werken de buurtsportcoaches succesvol samen aan de organisatie van de Sportinstuiven met de vrijwilligers van Sportclub Overdinkel. Deze vereniging is naast Volley’68 ook een ‘Actief Betrokken Club’. Sportclub Overdinkel wil meer zijn dan alleen een voetbalclub.

Actief Betrokken Club

De buurtsportcoaches zoeken in het kader van het project ‘Actief Betrokken Club’ nadrukkelijk de samenwerking met sportverenigingen die zich als ‘Actief (maatschappelijk) Betrokken’ willen profileren.  En die dus  ook (extra) activiteiten ontplooien die een bijdrage leveren aan de gezondheid van de burgers uit de gemeente Losser.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid