Nieuws

Losser Sociaal 2017

Alfred Gerritsen, een bekende Lossernaar in het circuit van goede doelen en die onder andere veel vrijwilligerswerk doet bij zorginstellingen, is door het bestuur van De Ronde Tafel 186 Losser gevraagd een uniek programma voor alle zorgbehoevende mensen in de gemeente Losser te organiseren. De Ronde Tafel 186 Losser zal een groot gedeelte van de kosten van dit project voor haar rekening nemen. Eerste aanzet hiertoe was een veiling, die plaats vond op woensdagavond 12 oktober in De Oude Apotheek.

Veiling opbrengst ruim 10.000 euro

Vrijwel alle Losserse Tafelaars en waren aanwezig alsmede een groot aantal tafelaars uit Zoetermeer. Wat werd er zoal geveild. Eigenlijk te veel om op te noemen. Schilderijen gemaakt door bewoners van de Losserhof en andere zorginstellingen, dinerbonnen ter beschikking gesteld door verschillende restaurants, waaronder de Oude Apotheek. Een fotoshoot. Een trapauto van het merk Audi. Ballonvaarten. Een fles Whisky van een bijzonder merk. Aluminium autovelgen. Een zeer bijzondere huishoudset om ramen te lappen op grote hoogte. Een miniconcert van de Losserse zangeres Merel Gerritsen. En nog veel meer.

 

Onder leiding van Arend Jan Barends, die zich als een zeer deskundig veilingmeester ontpopte, gingen de stukken snel van de hand.De ging hoed rond. Dit bracht ook een bedrag van 450 euro op. In totaal heeft de veiling ruim 10.000 euro opgeleverd.

Heel bijzonder project

Alfred maakt van Losser Sociaal 2017 een heel bijzonder project. Hij zegt: “Ik wil in dit project zodanig te werk gaan dat elke zorgbehoevende in Losser mee deelt in dit genoegen. Speciaal voor de geïsoleerde mensen die vanwege hun handicap de kamer bijna niet meer uitkomen organiseer ik samen met mijn dochter Merel en andere artiesten huiskamerconcerten op locatie.  Hiervoor worden alle instellingen die iets met de zorg te maken hebben benaderd. We hopen niemand over te slaan. Bij de Maartenstede wordt een tent geplaatst waar twee grootse feesten worden georganiseerd. Een middag voor de meer mobiele zorgbehoevenden en een middag voor senioren die niet zo vaak een uitje hebben.

Wat is de Ronde Tafel 189

Een enthousiaste en actieve club met als doel om de onderlinge vriendschap te bevorderen, kennis, ervaringen en meningen veelvuldig uit te wisselen en zo bijdragen te leveren aan de ontwikkeling en ontplooiing van alle leden. Een vereniging voor mannen in de leeftijdscategorie tussen de 25 en maximaal 40 jaar, waarna het lidmaatschap van de Ronde Tafel stopt. Zodoende verzekert de club zich van een continue instroom van nieuwe en jonge ideeën. De Ronde Tafel doet ook aan ‘service’. Naast lokale, nationale en internationale vriendschap is persoonlijke ontplooiing en het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de (Losserse) gemeenschap minstens zo belangrijk.

Vrijwilligers gezocht

Alfred heeft, om dit grootse project te kunnen realiseren maar liefst 80 vrijwilligers nodig. 20 leden van de Ronde Tafel hebben zich al aangemeld. Zij zullen op de feestavonden de gasten ontvangen en hun naar de plaats begeleiden. De heren zijn dan gekleed in jacquet. Vrijwilligers verrichten werkzaamheden zoals kelneren, bardiensten, voorbereidingen voor horeca, et cetera. Voor opgave en of inlichtingen alfredgerritsen1@live.nl

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.