Nieuws

Lossernaren sterk in triatlon Holten

Zaterdag 1 juli werd de 33e trialton van Holten gehouden. TV-Oost heeft aandacht aan geschonken aan dit fenomeen en zette de Lossernaar Ferdie de Boer in de spotlights. Ferdie de Boer is met zijn 69 jaren de oudste deelnemer in Overijssel aan de triatlon.

Goede doelen

In Losser en omgeving staat Ferdie bekend om zijn verzameldrift van oude metalen, waarmee hij de opbrengst spendeert aan goede doelen. Ferdie werd ooit geconfronteerd met kanker en wilde na zijn genezing iets terug doen voor de bevolking. Zo is hij oude metalen gaan verzamelen en helpt hij vaak mensen uit de sores door aankopen voor ze te doen zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een Electro driewieler voor Oldenhove, of ondersteunt hij mensen die een busje moeten ombouwen voor het vervoer van een gehandicapt kind.

Altijd 1e in de categorie 60+

Henk Knol was ook aanwezig in Holten. Hij is de tel kwijt geraakt hoe vaak hij daar mee deed. Maar hij heeft daar meer dan 20 keer als eerste het parcours afgelegd. In totaal heeft hij 38 NK ’s gewonnen. Als zijn gezondheid het toe laat en er treden geen ernstige blessures op, probeert hij 40 NK ‘s op zijn naam te schrijven. De dag voor de triatlon werd gehouden vierde Henk zijn 69e verjaardag. In dezelfde categorie als Ferdie en Henk, liep de Lossernaar Jan Harleman(64) ook mee. Als eerste eindigde zoals gezegd Henk Knol (2 uur en 43 minuten), tweede Jan Harleman in 3 uur en 3 minuten en als derde Ferdie de Boer in 3 uur en 30 minuten. Voorwaar geen geringe prestatie op het zware parcours in Holten.

 

 

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.