Nieuws

Majorettes Excelsior Losser met drie teams naar nationale titelstrijd

De majorettes van Excelsior hebben zich met maar liefst drie teams geplaatst voor het NK Twirl van de landelijke twirlbond NBTA op zaterdag 10 december a.s. in Almere. Plaatsing voor dit prestigieuze NK vindt plaats op basis van de resultaten die gedurende het jaar worden behaald. Per klasse worden de beste teams uitgenodigd voor deze nationale titelstrijd, mits een bepaalde norm aan punten is behaald. Het is daarom heel bijzonder dat Excelsior met drie teams op het NK is vertegenwoordigd!

Rechtstreekse ticket 

Zowel het junior-team (maj. 2) als senior-team (maj. 1) van Excelsior wisten gedurende het seizoen de NK-norm qua punten al te behalen, wat hen een rechtstreekse ticket voor het NK opleverde. Tot grote verrassing bleek ook het preteen-team (maj. 3) een uitnodiging voor het NK te ontvangen. Zij behaalde niet de NK-norm qua punten, maar behoren wel tot de top 5 van hun klasse. De landelijke twirlbond heeft deze groep daarom ook uitgenodigd voor het NK. Tot grote vreugde van de leden en hun instructrices.

Maj. 3 bestaat uit 7 enthousiaste meiden en staat onder leiding van instructrices Jorieke Hinnen en Hanadie Leusink. Met hun swingende show ‘High School musical’ zullen zij in Almere een gooi doen naar de titel Nederlands kampioen in de klasse small team dance twirl, preteen beginner.

Maj. 2 is het junior team met 6 leden, allen in de leeftijd van 15-18 jaar. Deze groep staat eveneens onder leiding van instructrices Jorieke Hinnen en Hanadie Leusink. Hun originele show met als thema ‘Crime’ kreeg gedurende het jaar al lovende kritieken van de jury. In de klasse small team dance twirl, junior beginner strijden zij samen met 7 teams om de medailles.

Maj. 1 bestaat uit 7 leden en staat onder leiding van Aniek Wigger en Hanadie Leusink. De show met als thema ‘Superheroes’ zal vol verve getoond worden, met als doel in de prijzen te vallen op het NK. Deze groep doet mee als small team dance twirl, in de klasse senior beginner.

10 december naar Almere

De majorettes en hun supporters vertrekken op 10 december ’s ochtends vroeg richting Almere, waar in de loop van de ochtend de verschillende optredens gepland staan. De prijsuitreiking volgt aan het einde van de dag. De succesvolle majorettes worden op zondag 18 december door de vereniging gehuldigd, ongeacht het behaalde resultaat. De receptie hiervoor vindt vanaf 17.00 uur plaats in het Muziekgebouw, Dr. Frderiksstraat 8 in Losser.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid