Nieuws

Met opgestroopte mouwen

De VVD Losser heeft het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering op 19 oktober. Het is een goede mix van nieuwe jonge kandidaten maar ook kandidaten met ervaring zijn voldoende vertegenwoordigd.

Op nummer één staat Harry Heegen; hij is al eerder gekozen en is ook de huidige fractievoorzitter. Op nummer twee Nick Visschedijk; hij zit nu in de Commissie Bestuur en Samenleving en is klaar voor het raadswerk. Hij is de financieel specialist van de fractie.

Op nummer drie staat Janice Meerenburgh. Zij is een bestuurskundige met ervaring op het gebied van veiligheid. Daarnaast maakt zij onderdeel uit van de participatieraad met als specialisatie “Werk en Inkomen”.

Een andere nieuwkomer staat op zes en is Gerald Aveskamp. Hij is een melkveehouder met bestuurservaring. Samen met de anderen op de lijst zijn wij ervan overtuigd dat wij een ploeg hebben waarmee wij onze mouwen kunnen opstropen en de komende periode aan de slag kunnen gaan. De VVD wil de komende periode weer onderdeel uitmaken van de coalitie. Dat is goed voor Losser.

Verkiezingsprogramma

"Ons verkiezingsprogramma is klaar. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een programma is waar Losser beter van wordt. De titel van het verkiezingsprogramma is “MET OPGESTROOPTE MOUWEN”. Wij willen aan de slag; wij zijn doeners."  Een aantal belangrijke punten hieruit zijn o.a.:

  • Het gebouw van de voormalige Aloysiusschool moet blijven staan. Het college moet zorgen dat het centrum wordt opgeknapt maar met behoud van deze school.
  • Hondenbelasting afschaffen. Het is een willekeurige en oneerlijke belasting die in de algemene middelen komt.
  • Thuis afval scheiden is onzin, nascheiding is beter. Afvalscheiding is alleen bedoeld om mensen te leren verstandig met afval om te gaan maar dient verder geen enkel doel. De betutteling ten top. De diftarplannen moeten de prullenbak in en alles kan in één grote container in plaats van drie.
  • Hondenpoep niet opruimen? Dan een boete. Wij willen handhaving en een harde aanpak. Deze ergernis moet nu echt tot het verleden gaan behoren.
  • OZB moet omlaag. Dit is vaak een sluitpost als de gemeente geld nodig heeft. Dat mag niet. Deze belasting moet omlaag en dat is mogelijk.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid