Nieuws

Moniek Nijhuis geeft zwemclinic aan jeugd Zwemclub Losser

Olympisch zwemster Moniek Nijhuis is Sportambassadeur van de gemeente Losser en geeft een zwemclinic aan jeugd Zwemclub Losser.

Op zaterdag 20 juni a.s. om 14.30 uur zal Olympisch zwemster /sportambassadeur van de gemeente Losser Moniek Nijhuis, een exclusieve zwemclinic verzorgen aan de jeugdleden van Zwemclub Losser in zwembad Brilmansdennen te Losser. U wordt langs deze weg van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. U bent vanaf 14.00 uur welkom in het Zwembad Brilmansdennen.

Olympisch topzwemster Moniek Nijhuis, geeft op zaterdagmiddag 20 juni a.s. om 14.30 uur een zwemclinic aan de jeugd van de zwemclub Losser. Dit in het kader van het 50- jarig bestaan van Zwemclub Losser. De organisatie is handen van de Zwemclub Losser en de gemeente Losser.

Voor Moniek is dit de eerste keer dat ze een activiteit begeleidt als sportambassadeur van de gemeente Losser. Moniek Nijhuis afkomstig uit Overdinkel, is in december 2014 sportambassadeur geworden van de gemeente Losser. Dit naar aanleiding van haar geweldige prestaties op de WK zwemmen in Doha, hoofdstad van Qatar in december 2014. Ze haalde in Doha twee bronzen medailles op de 50 meter en 100 meter schoolslag.

Met dit sportambassadeurschap beoogt de gemeente Losser te bereiken dat zij de jeugd inspireert om ook aan sport te gaan doen. De wortels van Moniek liggen bij Zwemclub Losser. Ze is in haar jeugd jarenlang lid geweest van deze club.

Zij heeft bij de Zwemclub Losser alle basistechnieken van het zwemmen geleerd en zij wil deze kennis graag delen met de jeugdleden van nu. Doel van de clinic is het verbeteren van de zwemtechniek bij de jeugd van Zwemclub Losser. Er zal in verschillende leeftijdscategorieën aandacht zijn voor verschillende zwemtechnieken. Moniek zal geassisteerd worden door een aantal trainers van Zwemclub Losser. Mocht u belangstelling hebben om te komen kijken dan is dit mogelijk.

Tussen 14.30 en 16.00 uur bent u als toeschouwer van harte welkom in Zwembad Brilmansdennen. Vanaf 16.00 uur is het in het clubgebouw van Zwemclub Losser mogelijk om met Moniek op de foto te gaan. Toegang is gratis. Sportwethouder Joop Hassink zal deze sportieve middag openen.

afbeelding van Jack Scholtens

Door: Jack Scholtens

Jack Scholtens is werkzaam in verzorgingshuis Maartens-Stede in Losser en is bestuurslid van de Historische Kring Losser.