Nieuws

Mooi weer en mooie klanken bij Hollandse Nieuwe Parkconcert

Het Hollandse Nieuwe Parkconcert dat muziekvereniging Excelsior vanavond gaf in het park De Drie Bogen naast de Maria Geboortekerk in Losser kon zich verheugen op mooi weer en een leuke opkomst.

Onder leiding van Norbert Bruins lieten de tambers zich van hun beste kan zien en horen terwijl de majorettegroepen onder leiding van Hanadie de Munnik, Aniek Wigger, Daisy Hof en Jorieke Hinnen een mooie show weggaven. Het orkest onder leiding van Onno Jagers stelde niet teleur en speelde vlotte muziek met nummers van onder andere Queen en Glenn Miller.

Voorzitter Henri Brookhuis sprak van een schot in de roos en zag het rijkelijk aanwezige publiek genieten. 

Haringen.

Na afloop van het concert konden bezoekers en muzikanten genieten van Hollndse Nieuwe en werd er nagepraat over het succesvolle optreden. De geplande veiling ging niet door om te voorkomen dat het programma te veel uitliep. Maar liefst 250 haringen vonden gretig aftrek bij de bezoekers.

Volgens Henri Brookhuis waren er ook veel bezoekers die spontaan aan kwamen lopen toen ze vanuit de Gronausestraat de muziek hoorden. "Dit park is een prachtige locatie en het lijkt wel gemaakt voor een zomeravond concert" vertelt de voorzitter opgetogen "we hopen hier vaker een concert te geven en we zijn blij met zo'n mooi park in onze achtertuin!".

Muzikant Marcel Blom twitterde een mooie zomeravond foto vanaf de bijzonder bühne. 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.