Nieuws

Mooie Old Timertocht in de regio

Bewoners van Maartens-Stede, Oldenhove en Leurinkshof zijn getrakteerd op een Old Timertocht. Zaterdagmorgen 23 juni zaten de passagiers te wachten in de Vicaryzaal tot ze in mochten stappen.

En dat wachten was in het geheel niet vervelend. Er was koffie/thee en gebak. Buiten stonden de mooiste Old Timers te wachten op hun passagiers. Er waren ook twee motoren, waarvan één met een zijspan. Cor Lem (blind) sprak zijn voorkeur uit om met de motor mee te mogen reizen. Uiteindelijk was hij vroeger motoragent en het is lang geleden dat hij op een motor zat. Hij mocht mee als duopassagier.

Mooie Old Timertocht in de regio

Regio

De tocht ging door de regio Twente/Duitsland tussen Gronau en Nordhorn. Alles verliep keurig volgens plan en bij terugkomst stond er nog een verrassing te wachten. Pannenkoekenservice was druk in de weer om de hongerige passagiers van de allerlekkerste pannenkoeken te voorzien. Spek, appel, ananaspannenkoeken werden met smaak verorberd.

Mooie Old Timertocht in de regio

Opbrengst oude metalen

Ook dit keer lag de organisatie weer in handen van Ferdi de Boer en enkele vrijwilligers. Hij financierde alles met de opbrengst uit oude metalen. Zoals bekend is hij hier mee gestopt, maar er is nog een buffer waaruit deze activiteiten nog betaald kunnen worden.

Pret, plezier en een lach

Hoe fijn is het om te zien dat deze mensen, op leeftijd, vaak met een handicap, lachend uit de Old Timer stappen of vanaf de motor. Het breekt de sleur. Het geeft plezier voor maar liefst 67 bewoners. Goed dat dit kan. Dat er zoveel vrijwilligers zijn die dit mogelijk maken en die hun Old Timer ter beschikking stellen.

Mooie Old Timertocht in de regio

Mooie Old Timertocht in de regio

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.