Nieuws

Muzikale hoogte punten

Excelsior Losser en Concordia Overdinkel behalen beide de eerste prijs op concours georganiseerd door de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen en de Drum- en Marching Band Enschede

Twee muziek verenigingen uit de gemeente Losser hebben zich zaterdag van hun beste kant laten zien in de Diekmanhal in Enschede. Samen sleepten elk in hun divisie de eerste prijs in de wacht. Excelsiors tamboerkorps haalde het hoogst aantal punten van de zaterdag.

Ereprijs

Excelsior speelde twee Schotse slagwerkstukken onder leiding van Norbert Bruins dit in de eerste divisie. Hiervoor werden de tamboers beloond met een ereprijs. Door deze prachtige prestatie zijn de muzikanten gekwalificeerd voor het NK.

Promotie

De drumband van Concordia uit Overdinkel presteerden ook geweldig. De slagwerkers speelden in de eerste divisie ook met twee werken onder leiding van Jan Thravalos dit was volgens de jury 88,5 punten waard. Dit orkest kwam uit in de tweede divisie. Door de hoge score dus de eerste prijs maken ze promotie.Al met al prestaties waar ze trots op mogen zijn.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid