Nieuws

Onderwijs in Overdinkel staakt ook

De leerkrachten van Het Kompas staakten vrijdag 15 maart voor een betere situatie in het onderwijs. Op de Hoofdstraat, het gedeelte dat als woonerf is aangewezen, hadden ze een tent geplaats en liepen ze met spandoeken. Een ludieke actie die nogal afweek van het landelijke staken.

Locatieleider

Locatieleider Karen Strijland vertelt: “We hebben in ons team besproken hoe wij deze staking zouden gaan inkleden. Ga je naar den Haag dan verdwijn je in de massa en ben je onzichtbaar. Wij willen graag zichtbaar zijn. Ook voor de ouders van onze leerlingen in Overdinkel. Er waren verschillende ideeën. Er was een idee om ons maatschappelijk nuttig in te zetten door bijvoorbeeld te gaan wandelen met bewoners van de Tiekerhook. Maar dat past niet bij dit weer. Dus hebben we besloten ons zichtbaar te maken op de Hoofdstraat ter hoogte van onze school.

Onderwijs in Overdinkel staakt ook

We staken niet zo zeer voor een beter salaris als wel voor betere omstandigheden in het onderwijs. Als dit zo door gaat wordt het onderwijs geheel uitgekleed. We kunnen zieke leerkrachten nauwelijks of niet vervangen. Dat komt dan op de schouders van de zittende leerkrachten terecht. Hierdoor ontstaat stres. Uiteindelijk zijn de leerlingen hier de dupe van. In het Westen is het al zo dat sommige scholen een klas een dag per week naar huis sturen omdat er niet voldoende personeel is. Die situatie moeten we niet hebben. Er zullen in de toekomst meer leerkrachten beschikbaar moeten komen om dit probleem op te lossen.”

Vrije dag

Voor de kinderen is een vrije dag beslist geen probleem. De ouders moeten in vele gevallen echter wel voor oppas zorgen omdat hun kroost vrij is. Karen zegt dat de ouders alle begrip hebben getoond voor de staking. Er zijn heel veel positieve reacties gegeven via facebook.

Onderwijs in Overdinkel staakt ook

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.