Nieuws

Ontzorgmiddag voor mantelzorgers in Losser

Op donderdag 10 november organiseert Stichting Fundament een ontzorgmiddag voor mantelzorgers uit de gemeente Losser. Deze middag is nadrukkelijk bedoeld voor iedereen die de zorg heeft voor gezinslid, familie of een bekende.

Mantelzorgers die bekend zijn bij de Stichting Fundament krijgen een uitnodiging. We weten echter dat meer mensen mantelzorgtaken op zich hebben genomen. Heeft u geen uitnodiging gekregen dan kunt u zich alsnog aanmelden. De mantelzorgconsulenten in Losser, Gerda van der Velde en Monique Torn willen graag meer mantelzorgers leren kennen.

Mantelzorgers.

Ieder jaar op 10 november wordt er op de Dag van de Mantelzorg stil gestaan bij alle mantelzorgers in Nederland. Zij verlenen zorg die als vanzelfsprekend wordt ervaren en die meestal vanuit de relatie wordt verleend.  Zorgtaken kunnen ook veel of zwaar worden, dan is het fijn dat er ondersteuningsmogelijkheden zijn. 

Wethouder Jan Martin van Rees: “De dag van de mantelzorg is bedoeld om de zorgtaken even los te laten en te laten merken dat er waardering is voor alle zorg die mantelzorgers elke dag opnieuw aan hun naasten bieden. Graag bieden wij mantelzorgers de mogelijkheid om in ieder geval één keer per jaar de gelegenheid om rustig met elkaar in gesprek te gaan. Zelf even verzorgd te worden, even te genieten.

Het leven als mantelzorger is zwaar, je doet het naast je werk en/of eigen huishouden en eigen zorgen, vanuit het gevoel dat je een ander niet in de steek wilt laten. Je naaste helpen daar waar je kunt en waarvoor binnen de reguliere zorg geen mogelijkheden zijn. Ik heb veel bewondering voor mensen die dat doen. En ja, in feite kan het ons allemaal overkomen, daarom is het fijn dat er een ontzorgdag is, waarbij je even je zorgen kunt vergeten.”

Het programma.

Voor alle mantelzorgers geldt, graag opgeven als u bij deze dag aanwezig wilt zijn. Opgeven kan tot 1 november 2016 telefonisch bij het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Fundament, Vlasakker 2 Losser  053-5369400. Of per mail: g.vandervelde@stichtingfundament.nl.

Het is een middag/avond programma met workshops, ontspanning, eten en muzikale omlijsting. 

  • 15.00 uur - Ontvangst met koffie en thee met iets lekkers
  • 15.30 uur - Aanvang keuze workshops op alle locaties: bloemschikken, vogelhuisjes maken of versieren, schoonheidsspecialiste, yoga/meditatie, in Lutte en Losser bierproeverij, in Overdinkel schieten in samenwerking met de schietvereniging
  • 17.00 uur - Drankje 
  • 17.30 uur - Maaltijd met muzikale omlijsting
  • 19.30 uur - Einde programma

Mocht u in de middag niet kunnen maar wel met de maaltijd willen aansluiten dan is dat zeker mogelijk en dat geldt natuurlijk ook voor de werkende mantelzorger.

Locaties.

Dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om de middag zo dicht mogelijk bij de mantelzorgers te organiseren op drie locaties in de gemeente Losser. De locaties zijn:

De Lutte
Erve Boerrigter, Plechelmusstraat 14 

Losser
De Muchte, Vlasakker 2 

Overdinkel
‘t Trefhuus Prins Hendrikstraat 1

Deelnemende organisaties

Het programma en de middag worden mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Fundament, Aveleijn, Zorggroep Sint Maarten, Maartje, De Twentse Zorgcentra, Carintreggelandgroep Wijkverpleging, gemeente Losser en diverse bedrijven uit de gemeente Losser.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.