Nieuws

Open huis carnavalsverenigingen De Lutte

De twee carnavalsverenigingen die De Lutte rijk is - Tuffelkeerlkes en Bosdûvelkes - openen op zondag 17 december gezamenlijk de deuren van hun bouwloodsen. Tientallen bouwers, jong en oud,  zijn al weken bezig in de carnavalsloodsen aan het Pastoor Rudingpad in De Lutte.

Het is al enkele jaren geleden dat de wagenbouwers voor het eerst hun creaties aan het grote publiek showden. Ongeveer twee maanden voor de deelname aan de optochten in Losser, Oldenzaal en De Lutte worden de vorderingen getoond. Vooral de jongere bouwers zijn trots wanneer inwoners uit De Lutte en leden van bevriende carnavalsverenigingen hun werk komen beoordelen. Hoog bezoek volgt er natuurlijk ook: de prins van Oldenzaal en Losser maken hun opwachting.

Twee jaar geleden werden zelfs TV-opnamen gemaakt door RTV-Oost. De thema’s van de beide verenigingen zijn leidend voor de praalwagen en de loopgroep. De Bosdûvelkes kozen dit jaar voor de sfeer van Asterix en Obelix uit het dorpje Gallië onder de kreet: “De Bosdûvelkes trekken ten strijde”. De Tuffelkeerlkes, altijd succesvol in de optochten, proberen dit jaar te scoren met: Elfjes en Draken.  

Zij brengen een kleurrijke praalwagen onder thema: “Met Elfjes stek wie de Draak”. Beide verenigingen hebben enkele weken geleden hun hoogheden volledig gepresenteerd in de gevoerde thema’s.

De opendag is dus zondag 17 december vanaf 14.00 uur aan het Pastoor Rudingpad. Naast de muzikale omlijsting van hofkapel Dûvels Geweld van de Bosdûvelkes worden er uiteraard drankjes en hapjes gepresenteerd. De wagenbouwers popelen om u tekst en uitleg te geven.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.