Nieuws

Opsporing verzocht

Ben je mantelzorger?

Wie is een mantelzorger

Er zijn verschillende vormen van mantelzorg. Zorgen voor je zieke kind, partner of ouders, broer of zus andere familie, bedenk het maar. Het is zo gewoon dat je zorgt voor iemand. Vaak wordt het aangenomen,dat “zorgen” voor, vanzelfsprekend is.

In het dagelijks leven is het een extra taak. Naast je werk, gezin, hobby’s, sport enz. sluipt het mantelzorgen er in. Vader of moeder is slecht te been moeten voor onderzoek naar een arts, oo ik rijdt jullie wel even naar het ziekenhuis. Ik kom wel helpen met schoonmaken, maai het gras wel even. Bedenk zelf maar hoe snel het kan gaan met het mantelzorgen. Mantelzorgers hebben vaak een druk bezette dag. Soms is het fysiek zwaar en soms geestelijk.

Op zoek

De gemeente Losser is op zoek naar die mantelzorgers. Dit om de mantelzorger af en toe te kunnen ontlasten. De gemeente Losser wil samen met stichting Fundament in kaart brengen wat er nodig is om samen het “zorgen” zo dragelijk mogelijk te houden. Dus ook een beetje zorg voor de mantelzorger. Naar schatting zouden er in de hele gemeente Losser tussen de 300 tot 400 honderd mantelzorgers actief moeten zijn. Ze leveren een grote bijdrage aan de zelfredzaamheid van mensen die zorg behoeftig zijn. Ze zorgen er o.a voor dat men langer thuis kunnen blijven wonen.

Bijzonder cadeau

De gemeente Losser waardeert het enorm wat de mantelzorgers allemaal doen. Dit jaar wil de gemeente als vorm van waardering een waardebon geven aan de mantelzorgers, die ouder zijn dan 18 jaar en woonachtig zijn in de gemeente Losser. Deze waardebonnen zijn te besteden tijdens de speciale kerstmarkt die we houden op 11 december van 20.00 uur en 21.30 uur op de gemeentewerf Ravenhorsterweg 10 in Losser. Daar zijn lokale ondernemers met mooie producten. De mantelzorgers kunnen kiezen uit dit aanbod en betalen met de waardebonnen.

Wanneer komt iemand in aanmerking voor deze extra waardering

Je bent mantelzorger als je minimaal 3 maanden per jaar, minimaal 8 uur per week iemand ondersteunt. Je woont in de gemeente Losser of je verleent mantelzorg aan een inwoner van Losser.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.stichtingfundament.nl daar staat een online formulier. Dit graag invullen dit kan tot 6 december 2017 Inleveren kan ook digitaal. Bij stichting Fundament aan de Vlasakker 2 liggen ook aanmeldingsformulieren klaar om ingevuld te worden.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid