Nieuws

Orkest Concordia Overdinkel wint NK Marching & Music Contest

Het orkest van Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel heeft vandaag het Nederlands Kampioenschap Marching & Music Contest in Waalwijk gewonnen.

In een grote bus en met auto‘ s vertrok de drumband, het orkest en een grote groep supporters van Muziekvereniging Concordia vanochtend om half 8 vanuit Overdinkel richting Waalwijk om deel te nemen aan Nederlands Kampioenschap Marching & Music Contest 2016. 

Orkest.

Op zaterdag 8 oktober hadden de drumband en het orkest al met succes deelgenomen aan het KNMO Mars Concours in de Diekmanhal in Enschede, waar ze een eerste prijs en een eerste prijs met promotie behaalden. De drumband en het orkest hebben zich hierdoor rechtstreeks geplaatst voor het NK in Waalwijk.

Het orkest onder leiding van Andre van Huizen moest om 12.10 uur optreden in Sporthal De Slagen in Waalwijk waar zij uitkwamen in de tweede divisie. Met 89.67 punten wisten zij het Nederlands Kampioenschap op hun naam te zetten.

Drumband.

Na de prijsuitreiking en een pauze was het om 15.00 uur de beurt aan de drumband van Concordia. Zij kwamen uit in de eerste divisie en behaalden de derde plaats met 88.67 punten. De drumband staat onder leiding van Jan Thravalos met als tambourmaitre Gerben Keujer.

Robert Bos.

Voorzitter Robert Bos zegt telefonisch tegen Hallo Losser ontzettend blij te zijn. "We zijn allemaal superblij en we gaan een gezellig feest maken in ons clubhuis in Overdinkel". De bus zal rond half negen in Overdinkel arriveren en dan is er feest. "Eerst een paar officiele woorden en dan feestvieren" aldus de opgetogen voorzitter.

Excelsior.

Ook Excelsior uit Losser was present in Waalwijk. Vorig jaar werden de Lossernaren nog Nederlands kampioen Mars. Voorzitter Henri Brookhuis twitterde dat hij namens muziekvereniging Excelsior de voorzitter van Concordia heeft gefeliciteerd.

De drumband van Excelsior is vierde geworden. Vanavond zal een vertegenwoordiging van Excelsior naar de receptie van Concordia in Overdinkel gaan laat Henri Brookhuis weten.

En ook burgemeester Sijbom is trots. Via facebook stuurde hij felicitaties naar de Overdinkelse kampioenen: "Gefeliciteerd Concordia Overdinkel met jullie Nederlands Kampioenschap. Trots op jullie!!!". Hij plaatste deze foto op Twitter:

Orkest Concordia Overdinkel wint NK Marching & Music Contest

Foto: Sandra Kamphuis via Facebook

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.