Nieuws

Politie rolt hennepkwekerij Losser op

De politie van Losser heeft afgelopen nacht een professionele hennepkwekerij aan de Nijverheidsstraat in Losser ontmanteld.

"Gisteravond omstreeks 23:00 uur kwam er de melding dat er mogelijk een hennepkwekerij zou zitten in een bedrijfspand aan de Nijverheidstraat in Losser" laat de politie weten.

"Ter plaatse hebben wij de boel bekeken om te zien of er mogelijk een kwekerij zou kunnen zitten. Dit bleek zo te zijn en wij hebben in een ruimte in het bedrijfspand uiteindelijk een professionele hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 2200 hennepplanten. Tevens was de stroom illegaal afgetapt".

De kwekerij is in de vannacht bewaakt tot dat de ruimploeg vandaag ter plaatse kwam. De kwekerij is inmiddels geruimd en de recherche gaat bezig met het onderzoek.

Ruim twee ton.

Informatie uit een artikel op de site van RTV-Oost leert dat de 2.200 planten in Losser een geschatte waarde hadden van 240.000 euro. De planten zijn ter plaatsen onder toezicht van de politie vernietigd.

Politie rolt hennepkwekerij Losser op

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.