Nieuws

Protest actiegroep “houdt de poli Losser open”

De actiegroep “houdt de poli Losser open”, staat zaterdag 29 april op boerenmarkt vanaf 10.00 uur.

Handtekening

Je hebt dan de mogelijkheid om een handtekening te zetten als protest tegen de sluiting van de poli in Losser. Tevens kun je er een sticker afhalen om die op je auto te plakken om zo het protest nog beter te onderstrepen. Door de toenmalige bestuursvoorzitter van de raad van bestuur van het MST Dhr. H. Kingma is meermaals toegezegd dat met deze investering de polikliniek open zou blijven.

Dat werd 2 jaar geleden nogmaals onderstreept bij de opening van de nieuwe röntgenafdeling. Als argument wordt nu gegeven dat steeds minder patiënten de polikliniek bezoeken. Maar dat vindt ook zijn oorzaak in het feit dat er steeds meer disciplines in Losser verdwijnen (sterfhuisconstructie). De actiegroep wil graag het tij keren en de poli, en daarmee de zorg, dicht bij huis behouden.

Massaal

De actiegroep roept Lossernaren op om massaal te gaan tegenstemmen. Dit is een uitgelezen kans om je ongenoegen kenbaar te maken. In de gezondheidskrant van het MST, uitgifte april 2012, schreef drs. Diederick van Zuijlen (KNO-art): “De patiënten mogen rekenen op optimale zorg en het is belangrijk dat wij die nu niet alleen in Enschede maar ook in Losser en Oldenzaal kunnen aanbieden. Pure winst voor de patiënt.” Kennelijk is dit belang nu niet meer van toepassing op de patiënten in Losser.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.