Nieuws

“Samen Carnaval” cd met emotie

Herwin Schipper heeft een prachtige tekst ingezongen op de melodie “Zij gelooft in mij”. Het idee en de tekst komen bij Paul Gelen vandaan. Paul nam contact op met Niels Bouwhuis en vroeg hem een tekst te mogen maken die gerelateerd is aan het Lossers carnaval en overleden Lossernaren.

Opbrengst

De opbrengst komt ten goede aan het goede doel waarvoor Niels en zijn maat Joeri Klein Robbenhaar van L’Estartit naar Losser fietsen. Niels stemde gelijk in met het voorstel. Niels: “Ik vond het een prachtig idee van Paul. Het leven is een lach en een traan. En het feit dat mijn vader destijds zoveel pech heeft gehad onderstreept dat nog eens. Ik ben blij dat Paul er in geslaagd is om zo’n treffende tekst te maken op zo’n bekende melodie.“

Triple NiX

Herwin maakt deel uit van de bekende Losserse band Triple NiX. Herwin: “Aanvankelijk waren we van plan de cd met de hele bezetting van Triple NiX op te nemen, maar het lied leent zich beter als solo opname. Derhalve heb ik de cd ingezongen. Toen ik de tekst van Paul las, kreeg ik gewoon kippenvel. Ik ben er trots op dat het zo’n geweldige opname is geworden voor het carnaval en inderdaad zoals Niels zegt een cd met een lach en een traan. En het mooie is dat de opbrengst geheel ten goede komt aan het goede doel waar Niels en Joeri deze zomer voor gaan fietsen. Het is voor mij bijzonder dat ik aan dit geweldige project mag deelnemen.”

Goede doel Stichting GOAL

Vincent Schreur is de oprichter van Stichting GOAL die regionaal veel doet voor mensen met een verstandelijke beperking en hulpbehoevende ouderen. Toen vijf jaar geleden de vader van Niels overleed in L'Estartit waren ze samen op vakantie met Vincent Schreur en zijn familie. De schok was enorm en er moest heel veel geregeld worden. Vincent en zijn familie waren de steun en toeverlaat en hebben de familie Bouwhuis enorm geholpen met allerlei dingen.

Losserhof

De Losserhof is ook aangesloten bij de stichting GOAL en dus een perfecte locatie om deze reis te eindigen. Het gezelschap zal aankomen op de dag dat ''Le Tour de GOAL'' ook wordt verreden, namelijk 11 juli 2019. Dit is een tour waarbij een peloton wielrenners van instelling naar instelling fietsen om ouderen en gehandicapten in beweging te krijgen en geld op te halen voor de stichting GOAL. Dit jaar zal de start en finish van deze tour op de Losserhof zijn, evenals de finish van Niels en Joeri.

Jij wilt deze cd

De cd is te bestellen via fietstochtgoal@gmail.com . Om alvast in de stemming te komen kun je een gedeelte van de cd beluisteren door op deze link te klikken. De cd kost 5 euro. Na aftrek van de onkosten komt van elke verkochte cd 4 euro ten goede aan het goede doel.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.