Nieuws

Sinterklaas bezorgt persoonlijk nieuwe bus bij stichting Aveleijn

Donderdag 1 december bracht Sinterklaas persoonlijk een nieuwe bus voor de cliënten van Aveleijn. Om 4 uur stonden alle bewoners te wachten op hun nieuwe bus. Er klonk dan ook een hoeraatje, toen de bus, met Sinterklaas als chauffeur, arriveerde bij de Schors aan de Havezatensingel.

Uitstapjes, doktersbezoeken en andere activiteiten

De cliënten zijn normaal gesproken aangewezen op het openbare vervoer voor hun vrije tijdsbesteding, uitstapjes, doktersbezoeken en andere activiteiten. Om sociaal te kunnen functioneren is het noodzakelijk dat zij transport ter beschikking hebben. Hiervoor werd in 2007 de Stichting Bus Losser in het leven geroepen. Een stichting die helemaal los staat van de organisatie Aveleijn. Er werd een bus gekocht en door bijdrages van de cliënten en sponsoren en door giften kon de bus blijven rijden.

"Bejaarde bus"

De oude bus was “bejaard” geworden, net als cliënten van Aveleijn in Losser. Daardoor is persoonsgericht vervoer nog belangrijker geworden. Een nieuwe bus moest er komen en dan ook één, die geschikt is voor rolstoelvervoer.Na jaren gespaard te hebben kon de knoop worden doorgehakt en een nieuwe rolstoelbus kon worden gekocht. De investering is ook mede mogelijk geworden door vrijstelling van BTW en BPM.

Sponsoren

Tevens hebben sponsoren, die vermeld staan met een logo op de bus, grote bedragen bijeen gebracht voor dit goede doel. Eventuele nieuwe sponsoren zijn natuurlijk altijd van harte welkom. De 3 bestuursleden van Stichting Bus Losser hebben, na zorgvuldige afweging, besloten deze bus in Losser te kopen.

Door de Rabobank Twente Oost werd uit het Coöperatiefonds ook nog een cheque aangeboden. Vanuit dit fonds wordt een deel van de winst bestemd voor goede doelen.

Wij hopen de cliënten van Aveleijn nog vele jaren op een verzorgde- en gepaste manier te kunnen vervoeren.

 

Sinterklaas was bereid om de sleutel te overhandigen aan Peter en Gerard van Dijk, de oudste leden van Stichting Bus Losser

Voor meer foto's zie "Losser in beeld".

afbeelding van Harry Elsjan

Door: Harry Elsjan

Redactie-lid.