Nieuws

Bij sporten hoort gezond eten

Dinsdag 14 november, om 20.15 uur, heeft Rudy Fricke zijn 2de kookclinic gegeven bij Sport- en gezondheidscentrum Olympic Gym Losser.

Gemakkelijk en gezond eten

Edwin Bos van Olympic Gym losser vindt dat mensen die bij hem sporten ook kennis moeten dragen van gemakkelijk en gezond eten. Daarom heeft hij nu voor de tweede keer een kookclinic georganiseerd. Naast het beroep van zanger is Rudy ook gediplomeerd kok. En natuurlijk weet hij als kok als geen ander wat eten voor invloed heeft op het leven van de mens en in het bij zonder op het leven van de sportende mens. Rond zijn 40e merkte hij dat hij vaak moe was. Hij dacht dat dat kwam door een druk leven, late werktijden en het zoeken naar zijn lichamelijk grenzen bij het zingen en dansen. Hij besloot om zijn conditie te verbeteren door te gaan voetballen. Hij kwam er toen achter dat zijn lichaam voor geen meter mee werkte, met als gevolg blessures. Hierop is hij zich verder gaan verdiepen in lekker maar vooral gezond eten. In februari van dit jaar gaf hij een lezing bij Olympic Gym losser met als thema: "Je bent niet wat je eet maar wat je opneemt".

Maaltijdsalade

Rudy vertelt, Rudy kookt en Rudy laat zien wat hij maakt op een onderhoudende en gezellige manier. Zijn toehoorders raken enthousiast. Rudie maakte een heel goed smakende maaltijdsalade met als hoofdbestanddeel spinazie. In de regio wordt spinazie niet of nauwelijks gebruikt als salade. Maar je staat verstelt van de smaak als je het (bijna rauw) proeft nadat het bewerkt is zoals Rudy dat doet. Begin volgend jaar is Rudy weer present bij Olympic Gym losser met een kookclinic. Houd de Facebook pagina van Olympic Gym losser in de gaten voor zijn 3de kookclinic die komen gaat.

 

Recept spinazie tonijn maaltijd salade (In een kwartiertje gepiept.)

Gras boter

1 ui 2 teentjes knoflook

kappertjes

handje vol Cherry tomaatjes

2 eieren

zout

2 x 160 gr blikjes tonijn

2 grote handen spinazie

Peper

Fruit de ui en de knoflook tot het glazig is.

Doe de kappertjes erbij en laat nog 1 minuut staan.

De gesneden Cherry tomaten erbij.

Na weer een minuut schuif je alles naar de zijkant van de pan en doe de 2 eieren

aan de andere kant erin met het zout er over, roer dit tot het een vaste vorm heeft en meng het geheel. De uitgelekte tonijn erbij. De spinazie erbij en niet langer dan een minuutje mee bakken terwijl je het mengt. Doe het op een bord en doe als laatste de peper er over.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.