Nieuws

Sportgala Losser 2018

In het openluchttheater Brilmansdennen vond op de zaterdagavond van 30 juni het Sportgala Losser 2018 plaats. Afgeladen vol. Samen met de genomineerden en de bezoekers gaven 900 mensen acte de présence.

Het weer was fantastisch. Het draaiboek klopte tot op de seconde. Perfect georganiseerd met alle lof voor Eric Golbach en zijn team. Muziek van ENorm. En kippenvel in de loop van de avond door Karin Hertzenberg die met ENorm het nummer “Barcelona” ten gehore bracht.

Maar hier ging het allemaal niet om. Het ging om de jonge sporters van Losser. Om die een hart onder de riem te steken en aan te moedigen naar nog betere prestaties en op de manier een waardig ambassadeur te laten zijn. En Losser presteert goed op het sportgebied, getuige de vele bekende Lossernaren die Losser al vertegenwoordigen. Leon ter Heurne was de presentator en sprak de aanwezigen toe.

Sportgala Losser 2018

Categorieën

Er zijn 9 categorieën opgesteld waarin de sporters genomineerd kunnen worden. De aanmoedigingsprijs voor jongens van 6 tot 12 jaar. De aanmoedigingsprijs voor meisjes van 6 tot 12 jaar. Sporttalent van het jaar voor jongens van 13 tot 16 jaar. Sporttalent van het jaar voor meisjes van 13 tot 16 jaar. Sportman van het jaar. Sportvrouw van het jaar. Sportploeg van het jaar jonger dan 16 jaar. Sportploeg van het jaar 16 jaar en ouder. G-Sporter van het jaar. (Sporter met een handicap.)

Per categorie worden drie sporters genomineerd. De bekendmaking van de genomineerden vond plaats via een filmpje van Thorsten Gang. De genomineerden werden vervolgens uitgenodigd om het podium te betreden. Daarna werd bekend gemaakt, ook via een filmpje, wie de winnaar was.

Aanmoedigingsprijs jongens 6 – 12 jaar door Frits Vasterd; Genomineerden: Luuk Mannebeek, Dylano Smudde en Ties Steenbeeke. Winnaar Luuk Mannebeek judo.

Aanmoedigingsprijs meisjes 6 – 12 jaar door Marcel Wijnen; Genomineerden: Elin van den Bovenkamp (Tennis), Marlinde van Huizen (Turnen/Hockey) en Lieke Mazeland (Zwemmen). Winnaar Eline van den Bovenkamp Tennis.

Talenten jongens 12 – 16 jaar door Harry Nijhuis (Wethouder); Genomineerden: Cas Hoepman (Voetbal), Jesse ter Bekke (Judo) en Thijs van der Genugten (Voetbal). Winnaar Cas Hoepman.

Talenten meisjes 12 – 16 jaar door Moniek Nijhuis; Genomineerden Talent meiden: Sophie van Tongeren (Tennis), Puck Koopman (Zwemclub De Dinkel), Lara van Son (ijsclub). Winnaar Sophie van Tongeren Tennis.

Sportploeg talenten door Ferdi de Boer; Genomineerden sportploeg talenten: Combinatie ’64 B1 meisjes, Hockeyclub Losser d-junioren en Volley ’68. Winnaar Combinatie ’64 B1 meisjes. Ferdi had ’s middags in Holten nog een triatlon gelopen en is zelfs eerste geworden in zijn leeftijdscategorie. Eerlijkheidshalve deelde hij mede dat hij de enige deelnemer was in die categorie en kreeg daarmee de lachers op zijn hand.

Sportvrouw door Joop Hassink; Genomineerden zijn: Maxim van Ossenbruggen (Tennis), Jorieke Bodde Volleybal) en Hante Hamel (Handbal). Winnaar Hante Hamel Handbal.

G-sporters (Antoine, Remco en Roy) door Remco Rijsenbrij Johma; Genomineerd: Roadrunners Iphitos (Antoine, Remco en Roy) Winnaars Antoine, Remco en Roy

Sportman van Losser door Henk Knol; Genomineerden: Cas Peters, Ritchell Konter en Zander Heslinga. Winnaar Ritchell Konter. Aansluitend werd Henk, bijgenaamd de vliegende postbode, als sportman aller tijden van Losser geëerd met het nummer Heroes door Enorm.

Sportgala Losser 2018

Sportgala Losser 2018

Gastoptreden

Fleur Meijer van Revenge op muziek Christina Perry, a thousand years. Tussen de prijsuitreikingen door zette Fleur Meijer van Revence een geweldige dans op het podium. Het publiek was laaiend enthousiast.

Jacqueline Visser, instructrice bij Revence, zei na afloop dat Fleur bijzonder goed had gepresenteerd.

Sportgala Losser 2018

Sportgala Losser 2018

Sportgala Losser 2018

Sportgala Losser 2018

Een extra fotoreportage staat hier.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.