Nieuws

Sportparadijsje

Truus Meijer begon in 1988 met het geven van zwemlessen in Hotel Bloemenbeek. Ze gaf les aan zowel ouderen als kinderen.

Ze heeft een brede ervaring op het gebied van sport. In het verre verleden gaf ze aerobic bij Keet’n Zwart in de Lutte. Truus heeft de meest uiteenlopende sportopleidingen gevolgd, zelfs in Amerika.

Om wat te noemen. Babyzwemmen, zwangerschapszwemmen en MBVO (Meer bewegen voor ouderen). In 1992 kocht ze, samen met haar echtgenoot, het pand aan de Nijverheidsstraat 35 op het industrieterrein De Pol in Losser.

Na een grondige opknapbeurt is het pand omgetoverd tot een sportparadijsje met een saunacenter (Finse sauna, infraroodcabine, stoombad, buitensauna, whirlpool, dompelbad, voetenbaden, verwarmd buitenzwembad en een rustruimte), beautycenter en een fitnesscenter. Naast haar werkzaamheden in haar sportparadijsje, Body Home, is Truus ook zweminstructrice in verschillende zwembaden.

Truus Meijer

Sport zit in de genen

De beide kinderen van Truus en haar man Gerard hebben de sportiviteit van hun ouders overgenomen. Het zit als het ware in de genen. Beide, dochter Debby en zoon Mayk, zijn zweminstructrice/zweminstructeur en Debby beschikt over een beautysalon. Jonge kinderen kunnen leren zwemmen in 6 weken (turbozwemmen) elke zaterdag van 12.30 tot 16.20 uur met enkele pauzes van ongeveer 20 minuten en het A-diploma halen.

Maximaal 6 kinderen per team, zodat ze de volle aandacht krijgen in de zwemlessen en het halen van een zwemdiploma gegarandeerd wordt. Dat kinderen soms heel erg jong zijn blijkt uit het feit dat de volgende maand weer een meisje van 3 jaar afzwemt voor het zwemdiploma A.

Sportparadijsje

Afzwemmen is een happening

Per jaar zwemmen ruim 270 kinderen af nadat ze door het team van zwemschool Truus zijn getraind en de vaardigheden voor het diploma onder de knie hebben. Begin februari zwom een bijzonder grote groep kinderen af. Aan de badrand verschenen 41 kinderen. Een gedeelte examen zwom voor het A- en een gedeelte voor het B-diploma en C-diploma.

Het zwembad de Brug in Glanerbrug was afgeladen met oma’s, opa’s, ouders, broertjes en zusjes en vele vrienden en vriendinnen. Het was zo druk dat de overschoenen die gedragen moeten worden als je het zwembad betreedt met gewone schoenen, niet toereikend waren. Het was een ware happening toen de kinderen in twee lange rijen onder leiding van een instructrice zingend het bad betraden en hun oefeningen deden.

Hartverwarmend voor het publiek en een groot veiligheidsaspect toegevoegd aan de examinandi.

Sportparadijsje

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.