Nieuws

Toneelvereniging Ons Genoegen De Lutte viert zilveren jubileum

In 1993 werd in De Lutte, na een inloopavond, een doorstart gemaakt met toneelvereniging Ons Genoegen. De oorspronkelijke vereniging was al opgericht in de jaren ’50 van de vorige eeuw. De jaren ’80 kenden een sluimerend bestaan van de club, wat inhield dat de vereniging bleef bestaan maar geen uitvoeringen kende.

Jaarlijkse uitvoeringen

Oud-voorzitter en acteur/regisseur Hennie Swennenhuis droeg in 1993 het oude over aan het nieuwe (veelal jongere) genre acteurs. Ons Genoegen beleefde een hernieuwde vliegende start. In het eerste jaar werden zelfs twee uitvoering op de planken gebracht: ‘Circus’ en ‘Van Ostadestraat’. In al die jaren wisselden de acteurs van oefenruimte tussen Erve Boerrigter, Huifkarverhuur Henk Nijhuis en appartementen Hoge Bavel van Bennie en Ria Welhuis. De laatste jaren is de vereniging gehuisvest in café/zalencentrum De Vereeniging. Naast de oefenruimte worden in dit etablissement ook de jaarlijkse uitvoeringen voor het voetlicht gebracht.

Zilveren jubileum

Ter gelegenheid van het zilveren jubileum wordt er op zaterdag 10 november a.s. vanaf 16.00 tot 18.00 uur een informele inloopmiddag gehouden. Hier worden beelden vertoond van de vele uitvoeringen door de jaren heen. Ook kunnen de bezoekers prachtige panelen met foto’s uit de (hele) oude doos bewonderen. Plaats van samenkomst: café/zalencentrum De Vereeniging, Dorpstraat 7 in De Lutte.

Kaartverkoop

De nieuwe voorstellingen zijn op 5, 6 en 7 april 2019. Kaarten hiervoor zijn vanaf half februari te verkrijgen bij o.a. de VVV in De Lutte.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid