Nieuws

Topcross van Iphitos

Altetiekvereniging Iphitos kan met 200 deelnemers terugkijken op een geslaagde cross afgelopen zaterdag in de Zandbergen in Losser.

De titel rijmt en klopt ook nog helemaal. Op een idyllisch parkoers in de Zandbergen, door het laagje sneeuw dat er nog over was plus de weinige sneeuwkorrels van de nacht ervoor, waren  200 enthousiaste lopers helemaal in hun nopjes. De parkoersbouwer spreekt wel eens gekscherend dat dit het mooiste parkoers van het westelijk halfrond en omstreken is!

Een tweetal dames die voor het eerst meededen waren ook verbaasd dat zo’n mooie cross zo dichtbij in de buurt was en toch nog onbekend. Ze kwamen in de toekomst ook zeker weer terug en betere ambassadeurs kan Iphitos niet krijgen. De 10 km liet een zeer snel deelnemersveld zien met jonge lopers die er echt vol voor gingen.

Een geweldige eindtijd op het pittige parkoers van 36:08 minuut werd gelopen door Luuk Wijering. Tweede werd Niels te Pas in ook een mooie 36:43 minuut. Derde werd een bekende uit de regio namelijk Arnold Klieverik die 38:08 minuut liet registreren.

Topcross van Iphitos

Dames.

Ook bij de dames voerden de jonkies de lijst aan met achtereenvolgens Deborah Wissink, Eline Vollenbroek en Lisette Olde Heuvel in respectievelijk 44:51, 46:38 en 49:49 minuut. Ook weer jonge snelle mannen op de 5 km met als winnaar Wouter Doesburg in 17:22 minuut. In de tweede ronde overvleugelde hij Thijs Teunissen die 17:32 noteerde voor Martijn Oonk in 17:44 minuut. Bij de dames was één van de ‘grand ladies’ in de oostelijke hardloopwereld ongenaakbaar want Brigitte Landewe verwees in 21:13 minuut Nikki Olde Monninkhof en Esmee Peters naar plaats 2 en 3 in respectievelijk 23:45 en 25:17.

De jeugd liepen afstanden van 2,5 voor de junioren en 1 km voor de pupillen. Ook hier weer enthousiaste strijd om de bovenste plaatsen.

Roadrunners.

Mooi om te zien was ook dat de groep Roadrunners (een loopgroep van AV-Iphitos speciaal gericht op mensen met een verstandelijke beperking) weer present was om hun kilometers te maken.

Deze G-groep van Iphitos vormt inmiddels een vast onderdeel van de club en de jongens en hun loopmaatjes liepen allemaal, mede door een goede gezamenlijke voorbereiding, een puike wedstrijd over 5 of 2,5 km. Na een prijsuitreiking en de bijbehorende medailles, konden de roadrunners genieten van een  lekker broodje knakworst.

Cani-cross.

Vanaf 13:00 uur was het de beurt aan de honden met hun baasjes voor de cani-cross met ook twee afstanden van 5 of 2,5 km. Op de langste afstand was het op de 1e plaats Glen Edelenbos in 18:49 voor Floris uit het Broek in 19:08 als 2e en weer een seconde daarachter op de 3e plaats André Somhorst. Bij de dames ging de winst naar Vera Mensink voor Merlinn van Nieuwkuijk Terry Rose-Bruggink in respectievelijk 21:27, 23:55 en 24:18 minuut.

Topcross van Iphitos

André Somhorst wist even later wel de 2,5 km te winnen in 9:37 minuut met een seconde voorsprong op Remy van der Beek en 3e werd Gerd Bollessen in 10:18 minuut. Bij de dames was het Gladbeck Duitsland op plaats 1 en 3 met Lucienne Sönnichsen en Bianca Menter-Mattschey met daartussen Eline Vollenbroek op 2. Hun tijden waren 11:28, 11:36 en 11:58 minuut.

Het was weer een dag voor Iphitos om trots op te zijn onder het motto “Iphitos is on the move”! Alle uitslagen van deze wedstrijd (wat mede te danken is aan onze sponsoren) zijn op onze website te vinden www.av-iphitos.nl.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.