Nieuws

De Tukkers klaar voor 14e Christmas Fair

Het Algemeen Drum- en Trompetterkorps De Tukkers organiseert in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 december a.s. alweer voor de 14e keer hun Christmas Fair . 

Openingstijden

De openingstijden van de Christmas Fair zijn zaterdag 10 december van 14.00 – 20.00 uur en zondag 11 december van 12.00 – 18.00 uur. Men verwacht vele inwoners van Losser en omstreken te mogen begroeten. De toegang is nog steeds gratis!

Erve Kraesgenberg zal weer worden verlicht met duizenden lampjes en zullen versierde kerstbomen, vuurkorven en zo’n 40 kramen, die deels ook in het Tukkershoes staan, zorgen voor een prima ambiance om de sfeer van het naderende kerstfeest op te roepen. Natuurlijk zullen ook de standhouders hun beste beentje voorzetten om hun stands op een prachtige manier aan te kleden en daarop prachtige producten aan te bieden.

Om bezoekers te beschutten tegen de weersinvloeden is verder niet alleen het muziekpodium overdekt maar vinden ook statafels en de bar onderdak in een lekker verwarmde tent waar u kunt genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk of een lekker glaasje Glühwein.
En mocht toch een stevige regenbui een wandeling langs de kramerij verstoren dan biedt het tot kerstcafé omgebouwde clubgebouw van de Tukkers natuurlijk ook een prima onderdak.

Nieuw

Dit jaar is dat het muziekfestival is komen te vervallen. Daarvoor in de plaats zullen er zowel optredens in de verwarmde tent op het Erve plaatsvinden terwijl ook muziek- en zanggroepen over het terrein zullen “dweilen” om stemmige kerstmuziek te laten horen. 

Het muzikale programma voor beide dagen ziet er als volgt uit:
Zaterdag 10-12-2016: 

 

  • Zangkoor Goed Gemutst 14.00 uur tot 14.30 uur en 15.30 uur tot 16.00 uur op Erve 
  • Coverband Ransom 15.30 uur t/m 18.30 uur in verwarmde tent 
  • Tukkerbloazers – Losser 19.00 uur t/m 20.00 uur in verwarmde tent 

Zondag 11-12-2016: 

  • Zanggroep All Flavours 13.00 uur t/m 17.00 uur op Erve en ‘t Tukkershoes 
  • Kwintet Born2Brass 14.30 uur tot 15.00 en 16.00 tot 16.30 uur op Erve 
  • Bigband Losser 15.00 uur t/m 17.00 uur in verwarmde tent 
  • Ensemble Kunst&Strijd 14.00 uur tot 14.30 en 15.00 tot 15.30 uur op Erve

Over de verschillende muziek/zanggroepen

Het Meezingkoor Goed Gemutst uit Oldenzaal steekt zich voor deze gelegenheid in hun mooie Dickens kledij en zij zullen hun liedjes aan een breed publiek ten gehore brengen. De bekende Coverband Ransom (die nummers uit de sixties maar ook van nu spelen zoals Soulman en Robin Thick) zijn voor de 2e keer van de partij en zullen zo’n 3 uur lang hun muzikale kunnen laten horen. Gezien de vele positieve reacties van vorig jaar zal dat zeker gaan lukken. Als afsluiting van de zaterdag zullen de Tukkerbloazers, de blaaskapel van De Tukkers, van zich laten horen. Als hofkapel van de Prins van Losser zetten ze Losser in carnavalstijd volledig op z’n kop, maar het zal blijken dat ze nog heel wat meer in hun mars hebben…. 

Zondag veel zang en muziek 

Zo zal de Zanggroep All Flavours uit Enschede, eveneens in Dickens stijl, optredens verzorgen. Gehuld in fraaie handgemaakte kledij, rechtstreeks uit de tijd van Charles Dickens, zingen zij a capella en meerstemmig de meest prachtige traditionele Christmas Carols. Zij zingen met 6 a 7 personen en iedere stemgroep is dan ook vertegenwoordigd. Ze hebben al opgetreden bij het 'Dickensfestival in Deventer, bij 'Borne by candlelight' in Borne en bij 'Winterwonderland' in het centrum van Enschede. Voorbeelden van nummers die ze zingen zijn: 'Deck the hall with boughs of holly', 'Away in the manger', en 'The Sussex carol'.
Het quintet Born2Brass, onderdeel van de Euregio Brassband uit Borne, speelt allerlei soorten kerstmuziek, de toonzetting doet denken aan de “Christmas” sfeer in Engeland. Van traditionals als “Jingle Bells”, “Rudolph the red nosed rendeer” tot typische kerstkoralen als “Away in a manger”, “Stille nacht” en vele andere liederen.
Ook een ensemble van zustervereniging Kunst&Strijd uit Losser zal stemmige kerstmuziek verzorgen. Tenslotte zal de Bigband Losser (vanaf 15:00 uur tot 17:00 uur) iedereen laten genieten van heerlijke bigband klassiekers en prachtige kerstmuziek in Bigband style. Een echte aanrader denken we en zeker weer eens wat andere muziek dan wat over het algemeen gebruikelijk is.

Expositie van de handwerkproep “Noald en Droadkunst” 

Verder is er op zaterdag en zondag een expositie van de handwerkproep “Noald en Droadkunst” te zien in de boerderij van het Erve Kraesgenberg. Ook zal in de smederij van de Losserse Böggelrieders de smit laten zien hoe men in het verleden werkte in een authentieke smederij. Ontzettend leuk natuurlijk voor o.a. jeugdigen die al lang niet meer weten hoe een en ander in zijn werk ging! Natuurlijk is ook de bakspieker weer open. Zij verkopen dan hun Dinkelstoet. Ook de Losserse adventbloazers laten hun “Oale roep” weer over het terrein klinken.
De 14e Open Air Christmas Fair wordt gezellig, sfeervol, blijft vernieuwen en is zeker niet meer weg te denken uit de Losserse gemeenschap En dat alles met dank aan de vele vrijwilligers van De Tukkers.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid