Nieuws

Virtueel doolhof en morse phones tijdens JOTA-weekend

 In het derde weekend van oktober maken scouts over de hele wereld contact met elkaar via de radiozender tijdens het evenement "Jamboree on the Air", oftwel: JOTA. Zoals elk jaar was ook Scouting Teylersgroep uit Losser weer van de partij.

Communicatie

Naast het clubgebouw in de Zandbergen stond afgelopen weekend een zendmast. Met de hulp van zendamateurs konden de kinderen via de radio contact maken met andere scoutinggroepen. Voor alle leeftijden waren er leuke spellen en activiteiten georganiseerd die allemaal iets te maken hadden met communicatie, zoals een virtueel doolhof waar de welpen elkaar met behulp van portofoons en een camerabeeld doorheen moesten loodsen.

De verkenners gingen met peilzenders op pad en een hebben hun eigen 'Morse Phone' gesoldeerd waarmee ze morse-berichten naar elkaar kunnen versturen en ontcijferen. Voor de oudere leden was er een weekendkamp georganiseerd met op zaterdagavond een nachtspel in de omgeving van Losser. Na een gezellige avond aan het kampvuur hebben de R/S buiten in het bos geslapen in hun eigen gemaakte bivak. Ondanks het wisselvallige weer was het een geslaagd kamp met leuke activiteiten en een hele goede sfeer.

Gezocht

Kinderen in de leeftijd van 4,5 tot 7 (+/-) die het leuk vinden om lekker buiten in de natuur te spelen. Beleef de mooiste avonturen en gezellige spelmiddagen bij de Bevergroep en leer spelenderwijs samenwerken in de prachtige omgeving van de Zandbergen. Kom gerust eens een keer vrijblijvend kijken of meedoen tijdens een Beveropkomst (zaterdagmiddag 12:00-14:00 uur). De Teylersgroep is ook op zoek naar mensen (M/V, 16+) die het leuk vinden om leiding te geven bij één van de actieve en gezellig speltakken. Iets voor jou? Kijk voor meer info op www.teylersgroep.nl

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid