Nieuws

Waterpolo dames Losser winnen ook van De Walvisch

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagmiddag in Groningen eigenlijk vrij eenvoudig met 4-9 gewonnen van De Walvisch.

Losser kwam gehandicapt aan de start. Door het vroege aanvangstijdstip, 13:00 uur, waren meerdere speelsters afwezig en moest een beroep worden gedaan op maar liefst 3 speelsters uit de B-jeugd.

Losser had vanaf het eerste moment de instelling om te winnen. De Groningse studentes werden onder druk gezet met een full-press verdediging. Ondanks het overwicht kon Losser ook niet scoren, dat deed De Walvisch wel. Uit een overtalsituatie werd de openingstreffer gescoord. Vlak voor het verstrijken van de eerste periode kon Losser daar feitelijk wat tegenover zetten. Uit ook een overtal werd de gelijkmaker gescoord.

Vanaf dat moment nam Losser ook in cijfers de wedstrijd helemaal over. De  Walvisch kon nog wel in het spoor blijven, maar het gevoel dat ieder moment de genadeklap kon worden uitgedeeld was aanwezig. Misschien was dat moment wel de treffer van de 15 jarige Lisa Olde Bolhaar.  Zij scoorde halverwege de tweede periode de 2-3, en daarna werd in de 3e periode uitgelopen naar 3-6. Uiteindelijk gaf De Walvisch zich gewonnen en kon Losser freewheelend uitlopen naar een prima 4-9 overwinning.

Met een reeks van 9 punten uit 3 achtereenvolgende wedstrijden heeft Losser een prima reeks achter de rug. Deze reeks wil Losser voortzetten. Volgende week Komt Esta uit Emmen op bezoek. Daar liggen wederom kansen op opnieuw 3 punten. We gaan het zien.

Tussenstanden: 1-1, 3-4, 3-6, 4-9.
Doelpunt Losser: Theresia Korfage 4, Monique Velthuis 2, Lisa Olde Bolhaar, Cindy Marsman en Jetske Gielians.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.