Nieuws

Werkzaamheden Gronausestraat gestopt wegens asbest

De werkzaamheden aan de Gronausestraat ter hoogte van de rotonde Broekhoekweg in Losser zijn stilgelegd na de vondst van asbest in de ondergrond.

De werkzaamheden aan de Gronausestraat ter hoogte van de rotonde Broekhoekweg in Losser zijn stilgelegd na de vondst van asbest in de ondergrond.

Tijdens het verwijderen van het asfalt aan de parallelweg is door aannemer NTP uit Enschede geconstateerd dat er asbestverdachte materialen aanwezig zijn. Vervolgens is een controle uitgevoerd op deze puinfundering wat een standaard procedure is in deze situatie.

Voor de medewerkers die de graafwerkzaamheden uitvoeren zijn beschermende maatregelen getroffen omdat ze dagelijks in de grond werken. Voor de omwonenden is en was er volgens een brief van wethouder Wildschut geen verhoogd risico omdat het geen verontreiniging betreft.

Aannemer NTP heeft de gemeente Losser inmiddels een voorstel gedaan voor het saneren van de puinfundering. Naar verwachting duurt het anderhalve week voordat er een akkoord kan komen voor het plan. Een oude elektriciteitskabel die buiten de puinverharding ligt, kon maandag nog wel worden verwijderd. Daarna zijn de werkzaamheden stopgezet.

Als er een akkoord is voor het uitvoeren van de saneringswerkzaamheden wordt de puinfundering verwijderd. Dit zou binnen één dag mogelijk moeten zijn. Daarna kan NTP verder met de werkzaamheden aan de riolering.

De werkzaamheden lopen nu uit en de geplande einddatum van eind december zal nu niet gehaald kunnen worden. Gekeken wordt hoe de werkzaamheden in de winter uitgevoerd kunnen worden. Naar verwachting zal de laatste fase niet voor de winter kunnen starten. Het totale werk zal daardoor in het voorjaar van 2018 afgerond worden.

De gemeente heeft de buurtbewoners inmiddels geïnformeerd met een brief.

Afbeelding van Peter Langela
Door: Peter Langela


Bekijk hier de reacties op onze Facebook pagina:

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.