Nieuws

Wervingscampagne Brandweer Twente

Brandweer Twente is een campagne gestart voor het werven van vrijwilligers. De brandweer is op zoek naar nieuwe collega’s, mannen en vrouwen die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse burgers. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar, maar kan ook zwaar zijn.

Durf jij het aan?
Ben je naast je reguliere baan of bezigheden op zoek naar uitdagend werk? Word dan vrijwilliger bij de brandweer. Brandweer Twente zoekt namelijk voor 23 kazernes nieuwe collega’s. “Om vanuit de 31 kazernes in Twente 24 uur per dag paraat te staan, zijn we ieder jaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons kunnen versterken”, aldus Ron de Wit, plaatsvervangend commandant van Brandweer Twente. Op dit moment zijn ruim 700 vrijwilligers actief bij Brandweer Twente. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks meer dan 5.000 incidenten.

Niet vrijblijvend
Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het vrijblijvend is: als de pieper gaat wordt op de vrijwilliger gerekend. Er is dus wel een opkomstverplichting. Er zijn wekelijkse oefenavonden en het volgen van een vakopleiding is verplicht. Vrijwilligers krijgen voor zowel oefen- als uitrukuren een vergoeding en daarnaast een vaste (jaar)vergoeding.
Een vrijwilliger bij de brandweer doet precies hetzelfde werk als de beroeps collega’s. Ook een vrijwilliger moet 24 uur per dag beschikbaar kunnen zijn. Omdat de pieper ook overdag kan gaan, is het belangrijk dat de eventuele werkgever akkoord is met het uitrukken als vrijwilliger bij de brandweer. “Vorig jaar heb ik gesolliciteerd en na een best wel pittige selectieprocedure ben ik aangenomen. Het werk is echt geweldig om doen!”, aldus Myrthe Grob, vrijwilliger bij de brandweerkazerne in Wierden.

Solliciteren?
Solliciteren kan tot en met zondag 18 september via het sollicitatieformulier op onze website: brandweertwente.nl. Hier staat ook voor welke 23 kazernes we mensen zoeken, wat de voorwaarden zijn om te solliciteren, meer informatie over onze organisatie, veel gestelde vragen en de vacaturetekst. Durf jij het aan?

afbeelding van Jack Scholtens

Door: Jack Scholtens

Jack Scholtens is werkzaam in verzorgingshuis Maartens-Stede in Losser en is bestuurslid van de Historische Kring Losser.