Sport en hobby

Volleybalvereniging Lutheria

Op 1 augustus 1972 is V.V. Lutheria opgericht door een aantal dames waaronder Annelies Sweerts(Brouwer) en Bernadet Oostenbroek. Mensen van het eerste uur waren o.a. Ine Morsink, Hermine Kamphuis, Agnes Tijhuis, Ans Huttenhuis, Ria Brilhuis en de eerste trainer was Gerard Pross. Jan Morsink was de eerste voorzitter.

Al gauw werd begonnen met competitite spelen en na enkele jaren was er al een herenafdeling met o.a. Alfons Brookhuis, Peter Welhuis, Alphons Pross. Er waren op een gegeven moment zelf vier heren competititeteams. Nog later startte de jeugdafdeling met in de loop der jaren niet alleen meisjes maar ook jongensteams.

Het gymzaaltje was al gauw te klein en vormde jarenlang het grootste probleem voor de club. Er werd voor trainingen uitgeweken naar Oldenzaal en Beuningen en toernooien werden gehouden in sportal De Fakkel. Bij de ingebruikname van de sporthal kwam er een grote impuls voor de volleybal in De Lutte en groeide vooral de jeugdafdeling.Vele activiteiten zijn er in de loop der jaren ontplooid om de clubkas te spekken zoals het stratentoernooi, familietoernooi, bloembollenactie, rommelmarkt (al meer dan 25 jaar!), moederdagtaartenactie en ramenlapactie.

Ook is in de loop der jaren de bestuursstructuur verbeterd met de diverse commissies en is er jarenlang een jeugdbeleidsplangroep werkzaam geweest. Ook is er veel energie gestoken in de opleiding van trainer. Het clubblad “Time-Out” waarin Jan Grote Punt alle jaren een belangrijke rol heeft vervuld is inmiddels vervangen door een website. Het eerste damesteam speelde vaak in de eerste klasse en speelt nu voor het eerst in de historie derde divisie.
Het ledental schommelde van 170 leden bij het vijftienjarig bestaan tot circa 300 leden na overgang in de sporthal en momenteel zijn er zo’n 200 leden.

Contactgegevens

Sporthal de Luttermolen Kroepsweg 1
7587 RJ
De Lutte
Telefoon: 
0541-294855

Contactpersoon

Frans Blockhuis
secretaris
Telefoon contact: 
06 53 55 73 14
E-mail contact: