Nieuws & Agenda

St. Voedselbank Losser beheerst voedselveiligheid aantoonbaar en ontvangt ‘Certificaat Voedselveiligheid’

Losser, De St. Voedselbank Losser heeft op 23 november 2015 het ‘Certificaat Voedselveiligheid’ van Sensz B.V. ontvangen. Dit certificaat wordt uitgereikt zodra de Voedselbank voldoet aan het ‘Handboek Voedselveiligheid’ welke de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft opgesteld. Dit handboek is gebaseerd op de CBL-Hygiënecode en infoblad 76 van de NVWA.

De St. Voedselbank Losser voorziet een 50 tal cliënten wekelijks van een voedselpakket. Het is van belang dat de levensmiddelen in deze pakketten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Deze wet- en regelgeving is getoetst door Sensz B.V., gespecialiseerd in de naleving van (controle)  voedselveiligheid. Op basis van Infoblad 76 en het opgestelde handboek van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft Sensz de locatie bezocht, geïnspecteerd en goed bevonden. Het team vrijwilligers van de Voedselbank werkt dagelijks hard om zo hygiënisch mogelijk te werk en zeker te zijn dat de levensmiddelen die worden uitgegeven aan de eisen voldoen. 

Het certificaat Voedselveiligheid wordt uitgereikt wanneer een schoolcijfer 6 of hoger is behaald, bij een norm van 80%). De St. Voedselbank Losser behaalde het schoolcijfer 8.
Na afloop van iedere audit ontvangt de betreffende Voedselbank een rapportage waarin de score wordt vermeld en de eventuele verbeterpunten zijn opgenomen.

De audit heeft uitgewezen dat de Voedselbank voldoet aan de gestelde eisen en daarmee bewijst  St. Voedselbank Losser de voedselveiligheid zeer serieus te nemen. Het certificaat is dan ook een beloning voor het werk wat is verricht en vormt een aanmoediging om de werkwijze voort te zetten en te verbeteren.

Dit certificaat zal officieel worden uitgereikt op zondag 29 november tijdens de open dag van de St. Voedselbank Losser. 

 

Losser, De St. Voedselbank Losser heeft op 23 november 2015 het ‘Certificaat Voedselveiligheid’ van Sensz B.V. ontvangen. Dit certificaat wordt uitgereikt zodra de Voedselbank voldoet aan het ‘Handboek Voedselveiligheid’ welke de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft opgesteld. Dit handboek is gebaseerd op de CBL-Hygiënecode en infoblad 76 van de NVWA.

De St. Voedselbank Losser voorziet een 50 tal cliënten wekelijks van een voedselpakket. Het is van belang dat de levensmiddelen in deze pakketten voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Deze wet- en regelgeving is getoetst door Sensz B.V., gespecialiseerd in de naleving van (controle)  voedselveiligheid. Op basis van Infoblad 76 en het opgestelde handboek van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken heeft Sensz de locatie bezocht, geïnspecteerd en goed bevonden. Het team vrijwilligers van de Voedselbank werkt dagelijks hard om zo hygiënisch mogelijk te werk en zeker te zijn dat de levensmiddelen die worden uitgegeven aan de eisen voldoen. 

Het certificaat Voedselveiligheid wordt uitgereikt wanneer een schoolcijfer 6 of hoger is behaald, bij een norm van 80%). De St. Voedselbank Losser behaalde het schoolcijfer 8.
Na afloop van iedere audit ontvangt de betreffende Voedselbank een rapportage waarin de score wordt vermeld en de eventuele verbeterpunten zijn opgenomen.

De audit heeft uitgewezen dat de Voedselbank voldoet aan de gestelde eisen en daarmee bewijst  St. Voedselbank Losser de voedselveiligheid zeer serieus te nemen. Het certificaat is dan ook een beloning voor het werk wat is verricht en vormt een aanmoediging om de werkwijze voort te zetten en te verbeteren.

Dit certificaat zal officieel worden uitgereikt op zondag 29 november tijdens de open dag van de St. Voedselbank Losser. 

 

afbeelding van Jack Scholtens

Door: Jack Scholtens

Jack Scholtens is werkzaam in verzorgingshuis Maartens-Stede in Losser en is bestuurslid van de Historische Kring Losser.