Agenda

Alzheimer Informatiemiddag

woensdag 22 maart 2017 13:30

Woensdagmiddag 22 maart vindt de informatiemiddag over Alzheimer, georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Losser, deze keer plaats in de pastorie van de Maria Geboortekerk, Gronausestraat 2, te Losser. Het thema van de middag is “Wordt u getroffen door Alzheimer bij uzelf of in uw omgeving? Vraag een casemanager om ondersteuning”. Gastsprekers deze middag zijn de in Losser werkzame casemanagers Renate Winters en Ine Bonke.

Veel impact

Zij hebben beiden al jarenlang ervaring als casemanager, en gespecialiseerd op het gebied van dementie. Dementie is een ziekte met veel impact op de persoon zelf, maar ook op diens naaste omgeving. Dementie roept veel vragen op en de casemanager is dan iemand waarbij iedereen terecht kan met alle vragen. En dat niet alleen. De casemanager heeft ook aandacht voor de gevolgen van de ziekte voor het dagelijkse leven thuis. De casemanager denkt actief mee, adviseert en probeert de noodzakelijke zorg en/of begeleiding te organiseren en te coördineren. De partner en naaste familie worden daar van begin af aan direct bij betrokken. Renate en Ine zullen de bezoekers op deze middag letterlijk laten voelen hoe zwaar het kan zijn om met deze problemen om te gaan. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor waar je terecht kunt als je met dementie te maken krijgt.

De zaal is open vanaf 13.30 uur. Het programma start om 13.45 uur en duurt tot maximaal 15.30 uur. De entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de koffie/thee wordt op prijs gesteld.

 

Locatie: 
Maria Geboortekerk Gronausestraat 2 Losser.