Nieuws

Gemeente

Winkelen in Losser

Agenda Uitgaan en Evenementen

Kunst Cultuur Historie

Een groot volksfeest voor iedereen

De Breughel blog door Sandra Tiethoff.

Losser staat kort voor een geweldig volksfeest. Ons jaarlijks Bruegheliaans festijn staat in de startblokken. Puzzelstukjes vallen weer samen in een hele grote legpuzzel. Een puzzel van een vier dagen durend feest. De basis is gelegd.

Kinderkramerie

Het Bruegheliaans Festijn dankt het succes mede aan het feit dat er voor alle bezoekers en elke leeftijdsgroep iets te vinden is. Van 's ochtends vroeg tot in de late uurtjes.( Zeg maar heel vroeg!) Want vrijdagochtend vroeg kunnen de kinderen al hun kleedjesmarkt inrichten om goede zaken te doen. Jaaaa en ik, hoofd kinder kramerie, moet natuurlijk ook vroeg aanwezig zijn om de toebedeelde plaatsen aan te wijzen als ze het even niet meer weten. Een hele opgave al ‘s morgens. Alle koopwaar moet aangeleverd worden door de ouders en dat doen de meesten toch echt met auto’s.

Ons doel is natuurlijk de veiligheid te garanderen. Dus vroeg aanleveren van de koopwaar is een must. En wat ben ik blij met de hulp van vrijwilligers. Ik kan ze niet allemaal opnoemen, maar Thomas moet ik toch echt benoemen. Deze enthousiaste jongeman is er elk jaar bij om ons te ondersteunen. Ik heb recent al een berichtje gekregen dat hij er weer bij zal zijn om te helpen. Hoe leuk is dat! Nou Thomas, ik ben echt blij jou weer te zien die vrijdagmorgen.

Brueghelhofdames!

Een Brueghelfeest van vroeg tot 's avonds laat, in het hele dorp volop activiteiten en op diverse podia de meest uiteenlopende voorstellingen door regionale en (inter)nationale artiesten en gezelschappen gegeven. Daar zijn onze Corine en Mandy verrekte druk mee. Corine en Mandy hebben een gouden netwerk en diverse contacten. Zij weten weer een gevarieerd programma neer te zetten en leuke groepen naar Losser te lokken. Zij brengen Losser weer terug in de tijd. Of het om verhalenvertellers gaat, dixieband, schotse pipes  of “gewoon” een gezelschap van meer dan 50 personen naar Losser halen behelst een organisatie op zich zelf. Maar daar zijn Mandy en haar moeder Corine experts in. Wat een warm welkom krijgen deze groepen van deze twee dames. Echte Brueghelhofdames! .

Beetje bij beetje kunnen wij al prijsgeven welke artiesten Losser gaan aandoen tijdens Brueghel. De organisatie van een evenement van dit formaat is een gigantische klus. Maar wij als bestuur hebben er zin in. Wij zijn enthousiast en hopen dit te kunnen overbrengen naar de bezoekers. Want zonder bezoekers geen geslaagd Bruegheliaans Festijn.

Bruegheliaans festijn is een visitekaartje van Losser. Verenigingen, ondernemers en kunstenaars gaan zich presenteren aan alle bezoekers. Ver van buiten de gemeentegrens komen mensen het Bruegheliaans Festijn aandoen.

Kortom, tijdens het dorpsfeest bruist de Losserse kern van de activiteiten.

Iedereen is van harte welkom!

Een Brueghelse groet

 

afbeelding van Sandra Tiethoff

Door: Sandra Tiethoff